פוקצ'ה ללא לישה

ביום רביעי, שבוע הבא, אני הולך לעשות ערב איטלקי מהמם לנערות ונערי כפר עזה שפונו לשפיים. החלטתי שמעבר לפסטות ופיצות ועוד קלישאות איטלקיות מנצחות, אלמד אותם גם להכין פוקצ׳ה בחמש דק, בלי לישה, בלי כאב ראש. מה שכן, אתם צריכים להמתין כמעט יממה עד שהבצק יסיים את התפיחה האיטית שלו. בזמן הזה תחשבו מחשבות חיוביות. תתפללו שיהיה פה טוב. שכולם יזכו להיות בבית שלהם. ומילה ממני: אל תוותרו על האחדות שנוצרה פה בצל המלחמה הארורה. זה הכוח שלנו ורק ככה ננצח. ילדי כפר עזה האהובים – הנה המתכון.

פוקצ'ה ללא לישה

פוקצ'ה ללא לישה

מצרכים:

500 גר קמח לפוקצ׳ה
2 כוסות מים חמימים (כוס רותחים. כוס רגילים)
1 כף גדושה שמרים יבשים
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
4 כפות שמן זית עדין וטוב

טופינג:
פרוסות בצל
שמן זית
טימין
רוזמרין
שום קונפי
עגבניות שרי
זיתים
וכו'

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים מים ובעזרת לקרן או כף עץ מערבבים רק עד איחוד החומרים. מזליפים שמן זית מעל מכסים במגבת. מעבירים למקרר למינימום 16 שעות. אפשרי עד 48 שעות.
מוציאים מהמקרר.
מחממים תנור ל225 מעלות
בתבנית שמתאימה לתנור יוצקים מעט שמן זית. מעבירים את הבצק לתבנית ובעדינות מסדרים אותו כך שיכסה את שטח פנים התבנית. מניחים לזה לעמוד שעה בטמפ' חדר.
אחרי שעה הבצק יהיה רך ונעים למגע. משמנים את הידיים ויוצרים חורים בעזרת האצבעות כמו בסרטון.
יוצקים מעט שמן זית. ומניחים כל תוספת שבא לכם מהאופציות למעלה ואתם יכול להתפרע עם הדמיון.
מכניסים לתנור ל25 דק.
מוציאים מהתנור כשהפוקצ'ה שזופה ויפה.
נותנים לה להצטנן עשרים דק ואתם מוכנים.
בתאבון❤️

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ספגטי עגבניות, חצילים ומוצרלה

ספגטי עגבניות, חצילים ומוצרלה

עצמו עיניים והקשיבו היטב למילים הבאות: עגבנייה, חציל, מוצרלה. שיקום מי שלא הרגיש לרגע את ארץ המגף בועטת בו בכל הגוף ובלוטות הטעם. ואפילו הרשתי

מון בלאן פטל

מון בלאן מיס פטל

התחשק לי משהו קלאסי, אבל כמובן, ״קצת אחר״… ידעתי שמיס פטל היא הכתובת לקלאסיקה עם טאצ׳ עדכני והיא הבריקה עם מון בלאן פטל. מון בלאן,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)