פעם פעם, מזמן כשהייתי צעיר (היום אני זקן רצח) הוצאתי ספר בישול ״מטבח ישראלי״.
וזה היה חלק מהתקציר שלו:
״קח עוף עם פתיתים, תתבלו את התערובת בראס אל-חנות המרוקאית – וקיבלתם את תמצית המטבח הישראלי.
נכון, אין לנו מסורת בישול בת מאות שנים, אבל היום כבר ברור שיש לנו מטבח ייחודי, השואב את השראתו ממסורות עשירות של מטבחי עדות ומשלב אותן עם חומרי הגלם הנפלאים של ישראל ואגן הים התיכון.״
המנה הזו הייתה נפלאה. ועד היום.
וזוהי הגרסה המקורית עלייה אותה הזכרתי במתכון לפשטידת פתיתים ועוף.
שתי המנות האלו דומות ומורכבות כמעט מאותם חומרי גלם, אך לכל אחת הקסם שלה.
והיום התכנסנו כדי לדבר על תבשיל שוקי עוף בסיר עם פתיתים, אז אני רק שזה בין המנות שאני תמיד אבחר כדי לתקתק ארוחת צהריים זריזה.
מכאן זה שלכם, רוצו להכין!
הכנתם גם? תשתפו אותי באינסטגרם
תבשיל שוקי עוף בפתיתים
מרכיבים:
חצי כוס שמן זית
8 שוקי עוף
1/3 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות פתיתים בצורת אורז
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר עוף)
1 כוס אפונה קפואה
להגשה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.
- מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.
- מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
- מחזירים לסיר את שוקי העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.
- מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
פורסם לראשונה במאקו.