מרכיבים:
6 בצלים בינוניים
מעט שמן
למילוי
1 ק״ג בשר חזה הודו טחון
1/2 כוס (125 גרם) אורז
4 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
1 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את הבצלים השלמים כשעה בסיר עם מים, עד ריכוך. מסננים ומצננים.
חותכים חתך לגובה הבצלים, רק עד אמצע הבצל, ומפרידים לעלים. - מערבבים את חומרי המילוי וממלאים את עלי הבצל, מגלגלים לסגירה.
- מורחים סיר שטוח במעט שמן ומסדרים את הבצלים הממולאים. ממלאים במים עד כיסוי הממולאים.
- מביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז