בצלים ממולאים

מתוך ״גם טעים גם בריא״. צילום: חיים יוסף

מרכיבים:

6 בצלים בינוניים
מעט שמן

למילוי
1 ק״ג בשר חזה הודו טחון
1/2 כוס (125 גרם) אורז
4 כפות עלי כוסברה קצוצים דק
1 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבצלים השלמים כשעה בסיר עם מים, עד ריכוך. מסננים ומצננים.
    חותכים חתך לגובה הבצלים, רק עד אמצע הבצל, ומפרידים לעלים.
  2. מערבבים את חומרי המילוי וממלאים את עלי הבצל, מגלגלים לסגירה.
  3. מורחים סיר שטוח במעט שמן ומסדרים את הבצלים הממולאים. ממלאים במים עד כיסוי הממולאים.
  4. מביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות

אתמול אחרי הגן הכנו את הקציצות שהפכו למנת דגל אצלנו בבית. לפני חודשיים בערך מוּן חזרה מחברה ואמרה שאכלה קציצות עדשים כתומות ממש טעימות. סימסתי

קציצות פרגית וגזר ללא גלוטן

קציצות פרגית וגזר ללא גלוטן

קציצות פרגית וגזר אלו הקציצות הכי מבוקשות, ואם אני לא טועה גם המנה שהכי הרבה פעמים ביקשתם מתכון שלה. אז אחת ולתמיד הנה מתכון מופלא

מרק עצמות

מרק עצמות

היום אני רוצה לתת לכם מתכון לתרופת פלא. אולי השינוי הכי גדול שעשיתי בתזונה שלי אי פעם. מרק עצמות. לכל עם בעולם יש מרק עצמות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)