קציצות פרגית וגזר אלו הקציצות הכי מבוקשות, ואם אני לא טועה גם המנה שהכי הרבה פעמים ביקשתם מתכון שלה. אז אחת ולתמיד הנה מתכון מופלא לקציצות פשוטות, עסיסיות, טעימות וממכרות. במידה ואתם או ילדיכם רגישים לביצים ניתן להעיף את הביצה מהמתכון הזה ללא בעיה, אני פשוט אוהב לתקוע כמה שיותר ביצים בכל מנה. ברמת הגיוונים ניתן להוסיף קישוא ותפו״א מגוררים וסחוטים, אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה או טחונה, ניתן לתבל בפפריקה או כורכום או כמון וזה יהיה נהדר. זו הגרסא הבסיסית ובעיניי הכי שווה שיש.
קציצות פרגית וגזר ללא גלוטן
מצרכים:
1 קילו בשר פרגית טרי טחון
2 ביצים מידה לארג׳
1 בצל לבן גדול קלוף, מגורר וסחוט היטב
2 גזרים קלופים ומגוררים הכי דק
4 כפות שמן זית
מלח הימלאיה (או כל מלח שבא לכם)
אופן הכנה:
מערבבים הכל יחד. אם לא ממהרים (ואני בעד תמיד שתחיו בנחת) תנו למסה לשבת שעה במקרר. במידה ולחוצים: זה הזמן לקצצ בגודל האהוב עליכם.
מטגנים את הקציצות בשמן זית שתי דק מכל צד. אם רוצים ניתן לצלות בתנור שחומם מראש ל210 מעלות למשך 10 דק בערך
בתאבון ❤️