התאומים המתוקים שלי ישנים מ18:00 עד 06:00 בדיוק שאין כמותו.
חוץ מזה ששירנקה ואני כבר דיי גמורים אחרי השעה הזו בערב,
אנחנו משתדלים כמה פעמים בשבוע לפנק את עצמנו.
בארוחת ערב חמה, או איזה קינוח מפנק, או שסתם בא לנו להזמין משהו.
שורה תחתונה- עוף מרסלה זו מנה של עוף שאכן- התבשל לו עם מרסלה שזה יין מתקתק,
השניים הצטמצמו להם יחד עד שחלק מהנוזלים התאדו, והעוף ספג אל עצמו את רוב הטעמים המהממים.
מנה שמתאימה בעיניי בול לארוחת ערב מהסרטים.
תכלס, הגיע הזמן לפנק גם את עצמכם לא?
אם כבר שכחנו את ימי הפאבים מאז שהילדים הצטרפו לחיינו,
לפחות שהיין יהיה באוכל.
אתם בדיוק בדרך למטבח להכין? אחר כך כשתסיימו, אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם!
עוף מרסלה
מרכיבים:
1/4 כוס שמן זית
6 בצלי שאלוט או 1 בצל סגול
1 סלסלת פטריות שמפניון
1 סלסלת פטריות פורטבלו
1 שקית ערמונים בוואקום
2 חזות עוף (חזה עוף שלם פרפר)
1/2 כוס מרסלה
1/2 כוס ציר מרק עוף או שמנת מתוקה
3 ענפי טימין/ אורגנו
אופן ההכנה:
- פורסים את חזות העוף לפרוסות עבות.
- מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב וצורבים את הפרוסות מכל צדדיהן (בערך 2 דקות מכל צד) ומוציאים לנייר סופג.
- מוסיפים למחבת את הבצל וצורבים אותו כ5 דקות עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים גם את הפטריות וצורבים יחד ל5 דקות נוספות.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את המרסלה, מבשלים עד שהוא מצטמצם בחצי.
- מוסיפים את העוף שטיגנו, את הציר או השמנת וטימין ומבשלים כ15 דקות.
- טועמים, מתבלים במלח ופלפל ואוכלים.
מחפשים רעיונות נוספים לארוחת ערב? מזומנים להציץ כאן 🙂
7 תגובות
נקרא נפלא ושאלה, במתכון אתה כותב חזות עוף שלמים בתמונה נראה שחתכתה לחתיכות, מה הנכון? ועוד שאלה למי שלא יכול לשתות יין אדום, האם ניתן להשתמש ביין לבן במקום?
היי פנינה, חזות עוף פרוסים.
מרסלה הוא יין קינוח- ויין לבן לצערי זו כבר מנה אחרת לגמרי 🙂
את החזה פורסים לקוביות? או מבשלים שלם??
היי הגר, את החזה עוף פורסים לפרוסות דיי עבות
היי עומר,
מה אפשר לשים במקום מרסלה, שהוא יין לא כשר?
רוצה להכין והאורחים שלי דתיים
תודה, כרמית
מתי מוסיפים ערמונים🤔?
האם אפשר קרם קוקוס במקום שמנת?