עוף בזיתים

לפני כמה ימים הכנתי עוף בזיתים, מהיר ופשוט להכנה.
עוד מעט הילדים חוזרים מהגן, לא היה לי מושג על כל תהליך ההסתגלות הזה שיש בגנים עד לפני חודש בערך. אני פתאום מוצא את עצמי יושב שעתיים בגן ילדים ושלחו לי ב״צ׳אט של הגן״ (שזו אימה בפני עצמה) את פרוטוקול ההסתגלות ונשבע לכם שלחרדות הסתגלתי מהר יותר.
מצד שני אני מכיר אותי, משחק אותה קשוח אבל עמוק בפנים אני חמאה ממומסת שנשברת בקלות. אני יודע שבחיים לא ״אעלם״ להם מהגן בלי להפרד.
אני לא באמת מודאג מקצת בכי ומעדיף אותו מאשר לדמיין את עצמי בסיטואציה של חוסר בטחון והדמות שאני הכי סומך עליה תעלם לי פתאום. לא, זה לא בשבילי. מעדיף לשמוע אולי מעט קיטורים ובכי מאשר את תחושת הנטישה.
בנתיים הם עוד בגן, וגם אני יושב על כסא שמתאים לי לחצי תחת בקושי ומסתכל עליהם מהצד. שלושתם תמיד יחד ופתאום מתפצלים ומיד חוזרים להיות ביחד. וואלק, אני מתרגש. ומתפעל ממה שגדל לי בבית בכמעט שלוש שנים האחרונות. ילדים סקרנים ושמחים, מלאי בטחון אבל עם פחדים בריאים כשהם מרגישים צורך בכך. ילדים שאוהבים להיות בבית אבל גם לצאת החוצה להשתולל ולשחק ולפרוק וללמוד ולחקור.
הבוקר הסתכלתי קצת בזכרונות בפייסבוק ותמיד יש בתקופה הזו של סוף אוגוסט דברים שעושים לי ״ראמה״ בנשמה. היום כשהסתכלתי בזכרונות של העשור האחרון כל מה שאמרתי לעצמי זה ״ואוו, איזה מזל. איזה מזל שאני נמצא בדיוק כאן ועכשיו, בנקודה הספציפית הזו של היקום, כי נשבע לכם בחיים שלי: לא הייתי משנה דבר״.

בסה״כ רציתי להגיד שגם היום הילדים ביקשו שאחרי הגן אכין להם עוף בזיתים.

עוף בזיתים

עוף בזיתים

מצרכים:

5 ירכיים
1 פחית זיתים מגולענים
2 פלפל אדום פרוסים
10 שיני שום חצויות
1 כף כמון
1 כף סוכר
כפית וחצי כורכום
200 גר רסק עגבניות
מים רותחים לכיסוי
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בסיר רחב מטגנים פלפלים אדומים שלוש דקות.
מוסיפים עופות וצורבים היטב.
מוסיפים שום, זיתים, תבלינים ורסק עגבניות. מכסים במים רותחים ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.

בתאבון ושנה מוצלחת לכולם!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

גיוזה טבעונית

גיוזה טבעונית

מה שיפה בכיסונים זה המסתוריות שבבטן שלהם. אתה לא יכול לראות את הטעם האמיתי שמסתתר בכיס הבצק. ביס בהפתעה. ואני מת על הפתעות. איזה אושר

טירמיסו

טירמיסו מלחם קסטן

טירמיסו – הקינוח האיטלקי הכי אהוב וגם הכי מוכר (אחרי הגלידה). הסיפור מאחורי שם המנה, שכבר מזמן הפך לקלישאה (טירה-מי-סו), כנראה מרמז דווקא על הדרך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)