כנראה קראתם כבר אלף פעמים על הטיול שלי להודו,
בו גליתי באחד מהערבים הרעבים שלי איש מבוגר היושב ליד פח ממולא גחלים ובערך מליון (נשבע) קלחי תירס מתובלים ברוטב חרפרף.
שנים אחרי- נסיתי לשחזר את הטעם המושלם שהיה להם, וזו הגרסה שלי.
אז יש לכם כאן מתכון לסלט תירס מזן גילי, שהוא מתקתק, קייצי ומרענן, בשילוב עם וויניגרט פטפוט- שיפתיע אתכם ממש!
תתכוננו לזה שהסלט הזה יהפוך להיות האורח הקבוע על השולחן במנגל הבא שלכם.
ואם אתם תוהים מה זה וויניגרט פטפוט- אתם צודקים. נדבר על זה בפעם אחרת 😉
הכנתם גם? תשתפו אותי באינסטגרם!
סלט תירס גילי בוויניגרט פטפוט
מרכיבים:
לוויניגרט
240 מ"ל חומץ בן יין לבן (1 כוס)
1 שן שום קלופה
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
240 מ"ל שמן תירס (1 כוס)
אופן ההכנה:
- מערבלים את מרכיבי הוויניגרט חוץ מהשמן במעבד מזון עם להב פלדה. מוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי ערבול, מניחים בצד וניגשים לתירס.
- מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.
- מערבבים יחד חמאה ופלפל שחור למשחה אחידה ומורחים היטב את קלחי התירס.
- חורכים את קלחי התירס כ-5 דקות על הגריל.
- משתמשים בסכין חד כדי להפריד את הגרגרים מן הקלח ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הפלפל החריף, בזיליקום ואת הוויניגרט שהכנו, מערבבים היטב ומגישים.
תוהים מה עוד אפשר לעשות עם תירס כזה טעים? הנה לכם עוד כמה מתכונים נוספים.
פורסם לראשונה במגזין השולחן.