ניוקי א-לה רומנה ברוטב פטריות הוא לא באמת ניוקי קלאסי. הניוקי המקובל והנפוץ ביותר אצל האיטלקים ובשאר העולם הוא ניוקי עשוי תפוחי אדמה צלויים, ביצים וקמח. האיטלקים, חובבי ניוקי ידועים, לא מסתפקים בתפוחי אדמה ומכינים שלל סוגי ניוקי.
אחד המוכרים והאהובים ביותר הוא ניוקי א לה רומנה – הלא הוא ניוקי סולת- טבעות שנצלות במחבת או נאפות בתנור. אפשרי לקרוץ מהבצק כדורים קטנים בצורת ניוקי ואז להשליך אותם ברכות למחבת חמאה עם קוביית חמאה ושום.
במתכון שאני מפרסם פה שידכתי בין טבעות הסולת לבין רוטב פטריות מפנק במיוחד. אז אם עד היום טרם הכנתם ניוקי, אני מבטיח לכם שזה המתכון המדוייק בשבילכם. מנה עיקרית וצמחונית שמתאימה לחלוקה במרכז השולחן שלא תפסיקו לאכול.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם
מתכוני ניוקי נוספים אפשר למצוא כאן
ניוקי א-לה רומנה ברוטב פטריות
מרכיבים:
לניוקי
100 גרם חמאה
1 ליטר חלב או 1/2 ליטר חלב ו1/2 מים
חצי כפית מלח
200 גרם סולת
1 חלמון
100 גרם פרמז'ן מגוררת
50 גרם גבינת פיקורינו מיושנת (לא חובה אבל מוסיף)
לרוטב
שמן זית לטיגון
1 כוס פטריות פורטבלו קצוצות
1 כוס פטריות שמפיניון קצוצות
2 ענפי טימין מופרדים לעלים
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
2 כפות חמאה
2 כפות פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל200 מעלות מצב גריל עליון.
- בסיר יוצקים חמאה, חלב, מלח ומרתיחים. מוסיפים את הסולת בהזלפה איטית (כמו בהכנת פולנטה) ובעזרת מטרפה בוחשים ללא הפסקה. מבשלים בין 7 ל10 דקות על אש נמוכה ומסירים מהאש.
- מוסיפים חלמון, פרמז'ן ופיקורינו ומערבבים היטב לאיחוד.
- מסדרים תבנית עם נייר אפייה מעט מקומח ובעזרת הידיים משטחים את בצק הסולת החמים ויוצרים שכבה בעובי 1.5 עד שני סנטימטר.
- בעזרת כוס שתייה קלאסית קורצים עיגולים.
- מסדרים את העיגולים בתבנית ודואגים שכל טבעת תסתיר מעט מהטבעת שמונחת כבר בתבנית.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הפטריות החתוכות כ-5 דקות. מוסיפים טימין, שום, מלח ומערבבים.
מוסיפים את החמאה, מסירים מהאש ומערבבים עד להטמעתה ברוטב. - יוצקים את הפטריות הטעימות על הניוקי.
- מפזרים פרמז'ן ומכניסים לתנור למשך 12 דקות.
מגישים וטורפים מיד.