לפני 15 שנה נקלעתי בטעות להוטל קוסט בפריז. זה היה בשבוע האופנה והלובי היה גדוש צלמים, דוגמניות, סמים והזיות מהלכות. הייתי צעיר ונרגש ודי תמים, אז לשבור את הקרח מול כל האנשים עבורם הייתי רוח רפאים ככל הנראה הזמנתי אסקרגו ממולאים בחמאת שום ועשבים (מכירים את הבדיחה על החילזון שפגש מלאך שהציע לו משאלה אחת והחילזון אמר שהוא רוצה מכונית פאר שעל הגג שלה יהיה את האות אס באנגלית בענק. המלאך שאל את החילזון למה אתה צריך רכב פאר עם האות אס באנגלית בענק על הגג. אז החילזון השיב לו בנועם: ״כדי שאם מטוס יעבור מעלי הטייס יגיד לכל התיירים הביטו, הנה s car go”. אם לא הכרתם את הבדיחה הרווחתם בענק).
בכל אופן, אכלתי לי חלזונות וחוסר מודעות משווע על הבר בהוטל קוסט כשלפתע דוגמנית הורסת התיישבה לידי והזמינה מרק בצל בקערת לחם וטון גבינה נמסה מלמעלה ב45 יורו (או שזה היה עדיין בפרנקים אני לא זוכר כלום). מפה לשם לא יצא לי כלום עם הדוגמנית, החלזונות היו דוחים והתלכלכה לי החולצה והכי גרוע שסוכן דוגמניות בשם פרנק הסופר גיי הציע לי לבוא איתו לשירותים ולא למטרות סמים אם אתם מבינים למה אני מתכוון. לא זרמתי כי החולצה הייתה מטונפת אבל שיקרתי לו שבישראל הייתי צנחן גיבור. וברחתי. זהו. זו המנה. בתאבון.
מרק בצל בקערית לחמניית פרעצל
מצרכים:
10 בצלים לבנים קלופים ופרוסים
1/4 כוס שמז
50 גר חמאה
2 כפות קמח
1/2 כוס יין לבן
3 ענפי טימין
2 ענפי סלרי
3 עצמות מח צרובות בתנור לוהט עשרים דק (במידה ומשתמשים בציר בקר אין צורך. ובמידה ורוצים כשר פשוט לוותר עליהן)
2 ליטר מים/ציר עוף/ציר בקר רותחים
גבינת גרוייר מגוררת לכל אדם
אופן ההכנה:
בסיר יציקה כבד שמים בצלים פרוסים. מחממים ומערבבים במשך חמש דק. מוסיפים שמז וחמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מנמיכים להבה למינימום ומכסים סיר. כל עשר דק ניגשים לערבב. ככה במשך שעה ועד שכל הבצלים מושחמים ומקורמלים. זה כל הקסם של המרק. יוצקים יין לבן ומאדים לחלוטין. מוסיפים עצמות צרובות, טימין, סלרי וקמח. מערבבים עד שאין גושי קמח. יוצקים נוזל רותח ומערבבים. מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים להבה למינימום ומכסים סיר. מבשלים שעה וחצי.
זהו המרק מוכן. מוזגים לקערת פרעצל או לקערה רגילה. גרוייר מלמעלה ולתנור לעשר דק שהכל ימס.
חורף נעים❤️
2 תגובות
האמת התאכזבתי. הלכתי לפי הוראו. הצתכון. יצא סתמי .ותפל בטירוף. אין במתכון התייחסות לשום מלח ופלפל…..
הכנתי את המרק בלחמנות פרעצל (מתכון קודם), רק שכל לחניה במשקל 200 ג"ר.
מסקנות:
1. הלחמניות נהדרות, ובפעם הבאה אכין אותן יותר גדולות (250 ג') כדי שיהיה יותר מקום למרק.
2. המרק – מעלף!!!
3. קירמול הבצלים לקחת לי כשלוש שעות, כל דקה שווה.