מאפה כדורי פיצה

ילדים אוהבים לאכול עם הידיים ואני אוהב ילדים (ואנשים) שאוכלים עם הידיים. אני אוכל עם הידיים. גם במקומות ציבוריים שכללי הנימוס מגבילים אותנו, אבל לילדים שלי אני לא מקנה כללי נימוס נוקשים. יהיה לכך מספיק זמן ומבחינתי אכילה עם הידיים בריאה יותר, טעימה יותר, סקסית יותר.
חוש הטעם קשור לחוש הראייה והריח ולחוש המישוש, אז תנו להם להנות, לחקור ולבחון ושהעולם יתפוצץ. המנה הזו היא אחלה מנה משפחתית, כל אחד תולש לעצמו את הכדור ואם אתם במצב רוח יצירתי אפשר למלא כל כדור בטעם אחר ואז זה כבר הופך למשחק ניחושים ומפתח את הסקרנות. ואוכל הרי זה הכי משחק שיש.
ילדים הם בדיוק כמונו רק בלי כל המסכות והמגננות, וכאחד שלקח לו שנים להסיר את כל המסכות מחייו, אני משתדל לגדל את ילדי באופן החופשי ביותר.

מתכון זה הוא מהספר שלנו איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול שניתן לרכישה כאן >

מאפה כדורי פיצה

מאפה כדורי פיצה

מצרכים:

בצק
1/2 קילו קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כף מלח
1.5 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמז

למילוי:
פחית עגבניות מרוסקות
עלי בזיליקום
כדורי בייבי מוצרלה
אורגנו יבש
זיצי חרוזית

מחממים תנור ל180 מעלות

בצק:
בקערת מיקסר מניחים הכל פרט למלח ושמן. לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד. מוסיפים מלחמושמז ומגבירים מהירות לבינונית ולשים 8 דק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים שעה או עד שמכפיל את נפחו.
מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק ומורידים אוויר. מחלקים לכדורים בגודל כדור פינג פונג (50-60 גר)

אופן ההכנה:

כל כדור משטחים בעזרת הידיים ומממלאים איך שבא לכם. בסרטון הנחנו עלה בזיליקום, מעט רוטב, כדור מוצרלה או מקלות מוצרלה, מעט מלח ואז עוטפים הכל בבצק ומכדררים יפה.

משמנים תבנית עגולה ומניחים בתוכה את הכדורים הממולאים ומתפיחים חצי שעה.

מברישים בביצה ואופים חצי שעה

מי שרוצה יכול אחרי חציש למרוח חמאת שום או שמן זית מתובל ולהכניס לתנור לחמש דק נוספות

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פסטה רוזה

פסטה רוזה

רוטב רוזה זה מסוג הרטבים האלו שהם כאילו הכי פשוטים אבל עם נגיעה קטנה ותשומת לב הם הופכים מופלאים. יש כאלו שמכינים את הרוטב משילוב

סנדו סלק קממבר

סנדו סלק קממבר

נא להכיר: סנדו, כריך יפני. שזה אומר כריך אנין, מוקפד, אסתטי ומושקע. מכינים אותו בדרך כלל מלחם חלב יפני ובמקרה שלנו מלחם קסטן משובח. בין

תגובה אחת

  1. התהפלאתי מה זה זיצי חרוזית והלכתי לחשאול בגוגל, הוא תיקן אותי והיסביר לי שזה זיתי חרוזית של בית השיטה. אז תתקן גם אתה כדי שיבינו ממה אתה רוצה להגיד.
    בברכה שרה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)