טורטיה ללא גלוטן וקטוגנית

טורטיה בשר זו האחות החושפנית של העראייס האהוב, אבל את האופציה להכין את המנה עם טורטיה ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא פחמימות, מותאמת למי ששומרים על הגזרה וכמובן לכל הקטוגנים והצליאקים – וכל זה ממרכיב אחד בלבד עם השם המתנשא: פשתן. אז אמנם הוא מרגיש מרכיב עם דם כחול, רויאלטי חום וקטנטן, אבל האמת היא שדי בצדק. בשנייה הוא נטחן לקמח ומספק לחמים מדהימים ו.. טורטייה ללא גלוטן סופר טעימה.
הנחתי כדור בשר בקר טחון מתובל במלח ופלפל על המחבת, כיסיתי את הכדור בטורטייה ומעכתי בעזרת צלחת כבדה. בבית אתם יכולים להכין כל מילוי שבא לכם, וכמובן להכין כמות נאה של טורטיות ולשמור עטופות במקרר או בהקפאה.
בדקתי גם עם הילדים. ריי ולוּס עפו על זה, מוּן טענה שטורטייה חומה זו טורטייה מקולקלת🫣

הנה מתכון מלכותי.

טורטיה ללא גלוטן

מצרכים:
1 כוס פשתן
1/2-1 כוס מים רותחים
כפית מלח הימלאיה

אופן ההכנה:

טוחנים את הפשתן לאבקה (יש לקנות טחון למי שבקטע)
מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומלח ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים עוד טיפת מים. מערבבים לקבלת בצק לא דביק.
מחלקים את הבצק לחצי. מניחים חצי בצק על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים לעלה דק.
קורצים עיגולים (כל קוטר שבא לכם)
מחממים מחבת טפלון בלי שמן וקולים טורטייה לדקה מכל צד. עורמים את הטורטיות המוכנות אחת על השנייה.

טיפים:
אפשר להכין מראש ולשמור עטוף במקרר. אפשר להקפיא. אפשר להוסיף תיבול נוסף לבצק כמו אורגנו יבש/פפריקה מעושנת וכו'.

הטורטיות הולכות נפלא עם ביצים, דגים, בשר, גבינות וכל מה שבעצם בא לכם.

אני הוספתי בשר מתובל במלח פלפל, חסה, עגבנייה, צנונית וטחינה גולמית (בצד היו גם שישים שיפקות אבל לא צילמתי אז תאלצו להאמין לי)

בתאבון

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לחמניות פיצוחים

לחמניות פיצוחים

קבלו מתכון לבצק משניים וחצי מרכיבים שאפשר להכין ממנו לא מעט דברים מהממים. לחמניות פיצוחים זו רק דוגמא אחת. אתם יכולים להכין ממנו פיתות שטוחות

כנאפה קוקוס קטוגני

כנאפה קוקוס קטוגני

אתמול ישבתי במרפסת ופתאום קיבלתי ווטסאפ מניר השכנה האהובה שלי. ״איך נכין כנאפה קטוגנית? גבינה לא בעיה, סירופ לא בעיה – אבל מה על הקדאיף?״

חלמונים כבושים במלח

חלמונים כבושים במלח

הנה משהו שממש כדאי לכם לאמץ. טכניקה איטלקית עתיקת יומין לכבישת חלמונים. החלמונים מתייבשים בשני שלבים: הראשון הוא המלח והשני הוא בטמפ של 60 מעלות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)