טורטיה בשר זו האחות החושפנית של העראייס האהוב, אבל את האופציה להכין את המנה עם טורטיה ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא פחמימות, מותאמת למי ששומרים על הגזרה וכמובן לכל הקטוגנים והצליאקים – וכל זה ממרכיב אחד בלבד עם השם המתנשא: פשתן. אז אמנם הוא מרגיש מרכיב עם דם כחול, רויאלטי חום וקטנטן, אבל האמת היא שדי בצדק. בשנייה הוא נטחן לקמח ומספק לחמים מדהימים ו.. טורטייה ללא גלוטן סופר טעימה.
הנחתי כדור בשר בקר טחון מתובל במלח ופלפל על המחבת, כיסיתי את הכדור בטורטייה ומעכתי בעזרת צלחת כבדה. בבית אתם יכולים להכין כל מילוי שבא לכם, וכמובן להכין כמות נאה של טורטיות ולשמור עטופות במקרר או בהקפאה.
בדקתי גם עם הילדים. ריי ולוּס עפו על זה, מוּן טענה שטורטייה חומה זו טורטייה מקולקלת🫣
הנה מתכון מלכותי.
מצרכים:
1 כוס פשתן
1/2-1 כוס מים רותחים
כפית מלח הימלאיה
אופן ההכנה:
טוחנים את הפשתן לאבקה (יש לקנות טחון למי שבקטע)
מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומלח ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים עוד טיפת מים. מערבבים לקבלת בצק לא דביק.
מחלקים את הבצק לחצי. מניחים חצי בצק על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים לעלה דק.
קורצים עיגולים (כל קוטר שבא לכם)
מחממים מחבת טפלון בלי שמן וקולים טורטייה לדקה מכל צד. עורמים את הטורטיות המוכנות אחת על השנייה.
טיפים:
אפשר להכין מראש ולשמור עטוף במקרר. אפשר להקפיא. אפשר להוסיף תיבול נוסף לבצק כמו אורגנו יבש/פפריקה מעושנת וכו'.
הטורטיות הולכות נפלא עם ביצים, דגים, בשר, גבינות וכל מה שבעצם בא לכם.
אני הוספתי בשר מתובל במלח פלפל, חסה, עגבנייה, צנונית וטחינה גולמית (בצד היו גם שישים שיפקות אבל לא צילמתי אז תאלצו להאמין לי)
בתאבון