מי לא אוהב טארט טאטן?
היופי שבעוגה הזאת, מנצח.
זאת העוגה הבאה שאתם חייבים להכין! כדור גלידה וניל ואתם יכולים לחגוג את הקיץ. בדוק❤️
טארט טאטן
מצרכים:
למילוי:
20 משמשים מגולענים וחתוכים לרבעים (אפשר גם תפוחים, שזיפים, נקטרינות, אגסים וכו׳)
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת ליים/לימון
לקרמל:
8 כפות סוכר וכף מים
לציפוי:
בצק עלים
אופן ההכנה:
משרים את המשמשים בסוכר, תמצית וניל וליים חצי שעה.
קרמל:
במחבת על אש קטנה ממיסים סוכר ומים. נותנים לזמן ולחום העדין לעשות את שלהם. הסוכר ימס לו לאיטו ויהפוך אט אט זהוב עד חום זהבהב. זה השלב שאנחנו נתחיל לסדר את המשמשים בצורת מניפה (תראו בסרטון)
אפשר גם להעביר את הקרמל לתבנית שמתאימה לתנור ולסדר שם את המשמשים אם במקרה יש לכם תבנית מהודרת ומרשימה. אני הלכתי על גרסת מינימום כלים בכיור.
קורצים מבצק העלים עיגול רחב יותר במעט מקוטר המחבת ומניחים אותו בעדינות על המשמשים ומהדקים את השוליים היטב (דוחסים לתוך המחבת).
מכניסים לתנור ל35 דק.
מוציאים מהתנור ומכסים את המחבת בצלחת גדולה. קחו מגבת ותהפכו את המחבת על הצלחת. הקרמל החם משחרר את הטארט בקלילות לצחת והבצק הופך להיות תחתית העוגה.
מצננים מעט.