בשר עם אורז וזיתים
מרכיבים:
1 ק״ג בשר כתף ללא שומן חתוך לקוביות
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
שמן זית לטיגון
2 פלפלים ירוקים פרוסים דק
1 בצל פרוס
1 כף זרעי כמון
1 כף גרגרי כוסברה
6 שיני שום
1 לימון
1 כוס (250 גרם) אורז פרסי
1 1/2 כוסות (375 מ״ל) מרק עוף (מתכון למרק עוף)
100 גרם זיתים מגולענים
אופן ההכנה:
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל
- בסיר כבד מחממים מעט שמן זית. מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומטגנים מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר את הפלפלים והבצל, מכסים ומבשלים מספר דקות, עד ריכוך. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר.
- כותשים את הכמון והכוסברה עם השום, מוסיפים מיץ מחצי לימון, מערבבים ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את האורז, חצי הלימון הנותר, כשהוא פרוס דק בקליפה ואת המרק עוף. מערבבים היטב.
מפזרים את קוביות הבשר והזיתים, מביאים לרתיחה ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים 45-60 דקות. - ניתן גם להכין מחזה עוף ואז זמן הבישול יהיה כחצי שעה.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז
2 תגובות
האם אפשר להשתמש גם בצלעות בקר במקום כתף במתכון של האורז והזיתים?
מה יכול להיות תחליף לכוס וחצי מרק עוף?