שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

בשר עם אורז וזיתים

מתוך ״גם טעים גם בריא״. צילום: חיים יוסף

בשר עם אורז וזיתים

מרכיבים:

1 ק״ג בשר כתף ללא שומן חתוך לקוביות
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
שמן זית לטיגון
2 פלפלים ירוקים פרוסים דק
1 בצל פרוס
1 כף זרעי כמון
1 כף גרגרי כוסברה
6 שיני שום
1 לימון
1 כוס (250 גרם) אורז פרסי
1 1/2 כוסות (375 מ״ל) מרק עוף (מתכון למרק עוף)
100 גרם זיתים מגולענים

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל
  2. בסיר כבד מחממים מעט שמן זית. מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומטגנים מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
  3. מוסיפים לסיר את הפלפלים והבצל, מכסים ומבשלים מספר דקות, עד ריכוך. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר.
  4. כותשים את הכמון והכוסברה עם השום, מוסיפים מיץ מחצי לימון, מערבבים ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים את האורז,  חצי הלימון הנותר, כשהוא פרוס דק בקליפה ואת המרק עוף. מערבבים היטב.
    מפזרים את קוביות הבשר והזיתים, מביאים לרתיחה ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים 45-60 דקות.
  6. ניתן גם להכין מחזה עוף ואז זמן הבישול יהיה כחצי שעה.

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

ירקות ממולאים של שירנקה

זה היה כמה ימים אחרי שהכרנו, שירנקה שכבה על הספה בדירה שלי ואמרה שעד שלא אכלתי ממולאים מעשה ידיה, כאילו מעולם לא טעמתי ממולאים. בא לי שוב!

אי אפשר לברוח מהגורל: אני טבח

בגיל 5 סידרתי בגינה שולחן עם כסאות ומפה לבנה. הכנתי כרטיסים שכתוב עליהם חמישה שקלים (אמא ספרנית ואבא פדגוג התעקשו מגיל אפס על דקדוקי השפה

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

קציצות דגים עם חומוס ועגבניות

אנשים לא מספיק מעריכים קציצות דגים ברוטב שהוא החיים. סיר כזה בארוחת שישי, לצד פיתה חמה או חלה מתוקה- ואתם לא צריכים עוד שום דבר.

תגובה אחת

  1. האם אפשר להשתמש גם בצלעות בקר במקום כתף במתכון של האורז והזיתים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)