שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מרק עוף קלאסי עם קניידלך

אמיתי עכשיו,
אני חושב שכל מה שאוסיף ואגיד על המרק הזה- יהיה מיותר.

מרק עוף עשיר עם קניידלך,
בדיוק כמו שבילדותנו- אין אחד מאיתנו שלא התפנק וביקש קערה נוספת מהמאכל האלמותי הזה.
פשוט טעמים אמיתיים של בית ומשפחה.
בתיאבון.

ואם כבר הכנתם, לא תשתפו אותי באינסטגרם?

צילום: סופגי

מרק עוף קלאסי עם קניידלך

מרכיבים:

1 עוף שלם מחולק
400 גרם כתף מספר 5
גרון הודו פרוס
2 בצלים לבנים
3 גזרים
1 ראש סלרי
1 קולורבי
ענף כרישה
1 שורש סלרי
3 ענפי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
מים לכיסוי

לקניידלך
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים רותחים
3 ביצים
3 כפות שומן (שמן צמחי, חמאה, שומן בקר מומס או שמאלץ)
1/2 כפית מלח

מרק עוף
צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מניחים בסיר את כל חתיכות העוף, הודו ובקר ומכסים במים- כ5 ס״מ מעל הכל, ומביאים לרתיחה.
  2. לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעתיים.
  3. אחרי שעתיים מוסיפים את כל הירקות והעשבים ומבשלים עוד שעה.
  4. בזמן שהמרק מתבשל נכין את הקניידלך: מניחים בקערה את הקמח ומים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הביצים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים גם את השומן ומלח ומערבבים עד לאיחוד.
    מכדררים את הקניידלך לגודל של כדור פינג פונג ומבשלים במים רותחים 6 דקות.
  6. כאשר המרק מוכן מוסיפים אליו בעדינות את הקניידלך ומגישים.

 

בואו להציץ כאן לעוד סוגי מרקים 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

שומר עם שום וג׳ינג׳ר

קבלו את המתכון לשומר עם שום וג׳ינג׳ר מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

14.05.2020

אתחיל מהסוף: בשבת בצהריים אני אפר את החוק ואפתח את המרפסת של סוסו דיזינגוף. ממשלת ישראל מוזמנת לחפש אותי. חופי הים מפוצצים. איקאה וגני הילדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)