אמיתי עכשיו,
אני חושב שכל מה שאוסיף ואגיד על המרק הזה- יהיה מיותר.
מרק עוף עשיר עם קניידלך,
בדיוק כמו שבילדותנו- אין אחד מאיתנו שלא התפנק וביקש קערה נוספת מהמאכל האלמותי הזה.
פשוט טעמים אמיתיים של בית ומשפחה.
בתיאבון.
ואם כבר הכנתם, לא תשתפו אותי באינסטגרם?
מרק עוף קלאסי עם קניידלך
מרכיבים:
1 עוף שלם מחולק
400 גרם כתף מספר 5
גרון הודו פרוס
2 בצלים לבנים
3 גזרים
1 ראש סלרי
1 קולורבי
ענף כרישה
1 שורש סלרי
3 ענפי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
מים לכיסוי
לקניידלך
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים רותחים
3 ביצים
3 כפות שומן (שמן צמחי, חמאה, שומן בקר מומס או שמאלץ)
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מניחים בסיר את כל חתיכות העוף, הודו ובקר ומכסים במים- כ5 ס״מ מעל הכל, ומביאים לרתיחה.
- לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעתיים.
- אחרי שעתיים מוסיפים את כל הירקות והעשבים ומבשלים עוד שעה.
- בזמן שהמרק מתבשל נכין את הקניידלך: מניחים בקערה את הקמח ומים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים גם את השומן ומלח ומערבבים עד לאיחוד.
מכדררים את הקניידלך לגודל של כדור פינג פונג ומבשלים במים רותחים 6 דקות. - כאשר המרק מוכן מוסיפים אליו בעדינות את הקניידלך ומגישים.
בואו להציץ כאן לעוד סוגי מרקים 🙂