אחת לכמה זמן יש איזו המצאה קולינרית שאני מתעצבן ממש שלא אני חשבתי עליה קודם, ואני מדבר על הבצקים המצוננים של שמרית. אני מדגיש – מצוננים זאת אומרת במקרר, לא קפואים בטון שלוקח שנה להפשיר. עכשיו לאף אחד מאיתנו אין באמת זמן להכין בצק עלים או פילו ואפילו פיצה כל הזמן לבד, וההפשרה של הקנויים לוקחת 24 שעות מינימום, ואז הגיעו שמרית והביאו בצקים משלל סוגים שנשמרים במקרר ומוכנים לשליפה בכל פעם שמאנצ׳ לבורקס תוקף אתכם. וזה כמובן לא חייב להיות בורקס כי הנה קבלו פה מאפה בצק עלים קל להכנה, טעים ממממש מממממממש, מתאים לראש השנה עוד כמה ימים ונשבע לכם, אל תגלו לאף אחד – זה אשכרה מתאים גם סתם לארוחת שישי או כל יום אחר שבא לכם.
יאללה מתכון.
בצק עלים ממולא בפרגית
מצרכים:
1 בצק עלים של שמרית
למילוי:
400 גר פרגית ללא עור חתוכה לקוביות
400 גר תרד
2 בצלים סגולים
3 כפות דבש
1 כף פפריקה
2 כפות שומשום
2 כפות שמן זית
1 ביצה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
במחבת עם שמן זית משחימים פרגיות, בצל, תרד ומטגנים שתיים שלוש דק. מתבלים בסילאן ופפריקה, מלח ופלפל.
מוציאים למסננת מעל קערה עד שכל המוזלים נעלמים והמסה מתקררת.
מרפדים תבנית בבצק עלים, הבצק צריך ליפול בשוליים כלפי חוץ.
ממלאים את הבצק בתערובת פרגית תרד שלנו ומקפלים את השוליים כמו בסרטון.
מורחים ביצה על שולי הבצק ומפזרים שומשום.
לתנור ל50 דק.
חג שמח חברים שלי❤️