פנקייקס ברוטב שוקולד לבן וחלווה

 

כנראה השילוב המוצלח בעולם. צילום: סופגי

תמצאו לי מאכל שיותר מתאים לשבת בבוקר מאשר פנקייקס ברוטב שוקולד לבן וחלווה,
ואני מבטיח להכין לכם את זה במטבח שלכם כל יום שבת בבוקר בשנה הקרובה.
אני חושש שתתקשו למצוא כזה.

המתכון הזה של פנקייקס ברוטב שוקולד לבן וחלווה פרץ לאוויר העולם בשנת 2010, השנה בה הוצאתי את ספר הבישול הראשון שלי-
מטבח ישראלי.
משהו במנה הזו הרגיש לי באמת ישראלי.
אתם צודקים, זה נכון שאנחנו לא היחידים המיוחדים בעולם (כמו שאנו לפעמים נוטים לחשוב) שזוללים פנקייקים לארוחת בוקר בשבת, אבל משהו בפנקייקים עם מלא חלווה ועוד תוספת של שיערות חלווה למעלה- מרגיש לי שילוב שלנו.
ולא יכולתי שלא לשלב את הדבר הטהור הזה עם השוקולד הלבן, שהוא והחלווה מחמיאים כל-כך אחד לצד השני.

ואם הכנתם אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי באינסטגרם

צילום: סופגי

פנקייקס ברוטב שוקולד לבן וחלווה

מרכיבים:

לפנקייקים
50 גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב
2 ביצים
3 כפות סוכר
200 גרם קמח תופח
1/2 כפית מלח
מעט חמאה מומסת ו/או שמן לטיגון

לרוטב
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 גרם חלבה
קמצוץ מלח
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
חופן שיערות חלווה לציפוי

אופן ההכנה:

  1. להכנת רוטב החלבה: ממיסים את כל החומרים בסיר. מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד. שומרים חם או מחממים לפני ההגשה.
  2. להכנת הפנקייקס: טורפים חמאה עם חלב, ביצים וסוכר בקערה.
  3. מנפים קמח תופח ומלח לקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת הקמח המנופה לתערובת הביצים והחלב ומערבבים במזלג עד לקבלת תערובת מעט גושית. נזהרים מערבוב יתר.
  4. מחממים מחבת עם כפית חמאה או שמן על להבה בינונית. יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת קטנה ומטגנים עד שמתחילות להיווצר בועות על פני חלקה העליון של החביתית. הופכים ומטגנים חצי דקה נוספת. עורמים לשמירה על החום.
  5. שופכים בנדיבות את הרוטב מעל הפנקייקס, מוסיפים את שיערות החלווה ומגישים.

 

נחשו מי הכי אהבו את הרעיון? צילום: סופגי

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

שניצלונים שכולם אוהבים

שניצלונים שכולם אוהבים

אין על שניצל ואין על שניצלונים. בכלל, מטוגן זה החיים. בגלל שיש לי קרוהן, הייתי צריך לחשוב על עוד אופציות, קצת יותר נעימות לגוף, ואני

תגובה אחת

  1. האם יש חשיבות ספציפית בפנקייקס בשימוש בקמח תופח במקום בקמח רגיל + אבקת אפייה?
    זה מקצר את זמן ההתפחה וחוסך לתת לבלילה לשבת, או שזה לא קשור?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)