סבתא שרה ז״ל הייתה אופה לנו בייגלעך כל הזמן. היא באופן כללי אהבה מזון שנגמר בצירוף לעך. קניידלעך, גרגרלעך, הלזלעך ואני הייתי הקינדרלעך שלה. סבתא גרה ברמת גן וכל יולי אוגוסט הייתי שורץ אצלה בתור ילד. הייתה לה טלויזיה עם כבלים ולנו לא היה בבית (עד גיל 18 לא היו לנו כבלים) והיא נתנה לנו לישון בסלון ולא במיטה. כל בוקר הייתי מקבל שוקו בכוס זכוכית שקופה עם ציור של אונייה וסבא היה לוקח אותי למכולת מתחת לבית ברחוב החשמונאים לקנות ארטיק בצורת דרדס. האחים שלי היו שורצים בסלון מול הטיוי, ואני תמיד העדפתי לעמוד על כסא לא יציב לידה במטבח ולצפות בה איך היא מבשלת. צלי כתף, מרק עוף, צימעס, רסק תפוחים, עוגות בחושות ועוד. מה שהכי הכי זכור לי זה ישיבות מאנצ׳יז עם סבתא בלילות, כשכולם נרדמו ורק שנינו נשארנו ערים. סבתא הייתה מביאה צנצנת של בייגלה ביתי מלוח שהכינה, מרחה עליו בעזרת כפית חמאה צהובה רכה ופיזרה מלח גס. זה היה אמנם בסביבות 1990 אבל הטעם זכור לי עד היום.
הגיע הזמן שאכין את הבייגלה לילדים שלי (ואתם לשלכם) בתאבון
וד״ש לסבתא שרה איפה שלא תהיי❤️
בייגלה ביתי לילדים
מצרכים:
2 כוסות קמח
צ׳ייסר סודה
כפית מלח
1/4 כוס שומשום לבן
1 כף ממרח פסטו בזיליקום קנוי
100 חמאה רכה
1/2 כוס שמן זית או צמחי
להברשה ולציפוי
1 ביצה משוקשקת
4 כפות שומשום
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ולשים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ורך. מקמחים מעט את הבצק בקערה ואוספים אותו לצורת כדור. מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לנוח 10 דקות על השיש
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
חותכים בעזרת סכין את הבצק לכמה כדורים וכל כדור משטחים בעזרת הידיים על השיש. פורסים לרצועות בעזרת סכין ממש כמו בסרטון
מורחים ביצה, מפזרים שומשום ולחצי שעה בתנור.
אפשר במקום פסטו ממרח עגבניות מיובשות.
אפשר במקום או בנוסף לשומשום: פרג, מלח גס וכו
שומרים בצנצנת אטומה
וקבלו הצעת הגשה של סבתא שרה ז״ל: מורחים על כל בייגלה מעט חמאה ונותנים ביס
2 תגובות
יישר כוח! זה מתכון מהסוג שכולנו מחפשים היום, נטול פלצנות עם טעם של געגועים. אגב, אם משמיטים בכלל את הפסטו, צריך משהו במקום? תודה על כל המתכונים הטעימים והפרקטיים.
יצא לי בייגלך מאד טעימים.
האם תוכל לפרסם מתכון להלזעלך? ( גרון ממולא)
עם קמח כמדומני.