מרק עוף קלאסי עם קניידלך

אמיתי עכשיו,
אני חושב שכל מה שאוסיף ואגיד על המרק הזה- יהיה מיותר.

מרק עוף עשיר עם קניידלך,
בדיוק כמו שבילדותנו- אין אחד מאיתנו שלא התפנק וביקש קערה נוספת מהמאכל האלמותי הזה.
פשוט טעמים אמיתיים של בית ומשפחה.
בתיאבון.

ואם כבר הכנתם, לא תשתפו אותי באינסטגרם?

צילום: סופגי

מרק עוף קלאסי עם קניידלך

מרכיבים:

1 עוף שלם מחולק
400 גרם כתף מספר 5
גרון הודו פרוס
2 בצלים לבנים
3 גזרים
1 ראש סלרי
1 קולורבי
ענף כרישה
1 שורש סלרי
3 ענפי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
מים לכיסוי

לקניידלך
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים רותחים
3 ביצים
3 כפות שומן (שמן צמחי, חמאה, שומן בקר מומס או שמאלץ)
1/2 כפית מלח

מרק עוף
צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מניחים בסיר את כל חתיכות העוף, הודו ובקר ומכסים במים- כ5 ס״מ מעל הכל, ומביאים לרתיחה.
  2. לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעתיים.
  3. אחרי שעתיים מוסיפים את כל הירקות והעשבים ומבשלים עוד שעה.
  4. בזמן שהמרק מתבשל נכין את הקניידלך: מניחים בקערה את הקמח ומים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הביצים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים גם את השומן ומלח ומערבבים עד לאיחוד.
    מכדררים את הקניידלך לגודל של כדור פינג פונג ומבשלים במים רותחים 6 דקות.
  6. כאשר המרק מוכן מוסיפים אליו בעדינות את הקניידלך ומגישים.

 

בואו להציץ כאן לעוד סוגי מרקים 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

גראטן תפוחי אדמה

גראטן תפוחי אדמה אישי

אני עמוס בטירוף ובחוץ אפור, אין לי ממש זמן לכתוב לכם על פריז כמו שהייתי שמח. העיר של שירנקה ושלי. העיר בה התאהבנו. העיר שהיינו

ירקות ממולאים של שירנקה

זה היה כמה ימים אחרי שהכרנו, שירנקה שכבה על הספה בדירה שלי ואמרה שעד שלא אכלתי ממולאים מעשה ידיה, כאילו מעולם לא טעמתי ממולאים. בא לי שוב!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)