שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

בוריקיטס של תמרה אהרוני

כל שבוע אני הולך לארח במטבח של הבית שלנו חבר/ה שיגיעו לבשל ולאפות עם הילדים, ויתנו כמה טיפים על שילוב ילדים במטבח.
האורחת הראשונה שלי היא תמרה אהרוני.
בגיל שנה היא מצאה את עצמה עם אבא ואמא שלה במסעדה יפנית סופר יקרה ויוקרתית. מדובר בימים שלא ידענו עדיין להגיד סושי בארץ, וצוות המסעדה היה מבועת מהמחשבה שזוג ישראלים הגיע עם תינוקת אליהם למקדש.
מלצרית אישית הוצמדה לתמרה על מנת להשגיח שהתינוקת לא תעשה ברדק במסעדה, ולאחר כבוד (ומכיוון שאין בתפריט ״אוכל ילדים״ הזמינה המלצרית צ׳יפס לתמרה הקטנטונת), אמא של תמרה החליטה שאין שום סיבה שתמרה לא תנסה את הניגירי המופלא ומיד העבירה לה חתיכה לטעימה.
תמרה לא היססה לרגע, ליקקה שפתיים מפוצצות אוממי ובכנות טהורה ששמורה רק לילדים פשוט ביקשה ״עוד״.
המנה הראשונה שהיא בישלה הייתה פרנץ׳ טוסט ובכל שבת בבוקר זה זמן מטבח עבורה ועבור שני ילדייה.
תמרה, מעבר להיותה חברה שלי, הגישה לצידי גם תוכנית בטלויזיה שעסקה ובכן, איך לא, בילדים ואוכל. אם במקרה אתם איכשהו אבודים בחלל, וטרם התחלתם לעקוב אחרי תמרה – זה בדיוק הזמן להתחיל לעקוב ולהחשף לאינסוף מתכונים ותוכן מושלם שהיא מייצרת במטבח הביתי שלה.
תמרה היא גם האורחת הראשונה במטבח שלנו, והסכימה לבשל עם הילדים את הבוריקיטס המושלם שלה.
״עבודה עם בצק זה בדיוק כמו פלסטלינה בגן, וחוץ מזה יש לילדים את האפשרות לבחור בעצמם במה למלא את הבורקס (מתוך האפשרויות שמונחות לפניהם)״.
במילים אחרות:
1. אוכל יכול להיות גם משחק
2. סדרו לילדים סביבת עבודה מונגשת וקלה לתפעול
3. תנו להם את אפשרות הבחירה.

ועם הטיפים האלו נעבור למתכון. ויאללה לכו לבשל עם הילדים שלכם.

בוריקיטס

בוריקיטס של תמרה אהרוני

מצרכים:

לבצק:

400 גרם קמח חבן
1 שקית אבקת אפייה
1 שמנת חמוצה/ גבינה לבנה/ יוגורט
200 גרם חמאה קרה קוביות
מלח

למילוי:
250 גרם גבינה לבנה
1 כוס גבינת עמק מגוררת
1 כוס מוצרלה יבשה מגוררת
מלח ופלפל
(תמרה אומרת שניתן להוסיף גם גבינת פטה למי שחושק)

מילויים לבחירה: רוטב עגבניות, זיתים, תירס, ארטישוק וכל דבר שמתחשק לכם ובא לכם שהילדים יחשפו אליו.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לשעה.

מכינים את המילוי:

מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח ופלפל.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לדף גדול.
בעזרת קורצנים יוצרים עיגולים.
בכל עיגול מניחים כף מהמילוי, ואז בוחרים תוספת לבחירתכם (יותר נכון לבחירת ילדכם)
מניחים בתבנית אפייה ומורחים בביצה. מצפים בשומשום ואופים 25 דקות.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

בוריקה שוק הכרמל

בוריקה שוק הכרמל 

אחד מיני מאכלים שישראלים פשוט מתים עליהם. בוריקה! והדוכן בשוק הכרמל שאני לא יודע איך- אבל מכין בוריקה טעימה למדי. חייבים לנסות את זה בבית.

פילה סלמון אפוי

קבלו את המתכון לפילה סלמון אפוי מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

ספגטי עגבניות, חצילים ומוצרלה

ספגטי עגבניות, חצילים ומוצרלה

עצמו עיניים והקשיבו היטב למילים הבאות: עגבנייה, חציל, מוצרלה. שיקום מי שלא הרגיש לרגע את ארץ המגף בועטת בו בכל הגוף ובלוטות הטעם. ואפילו הרשתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)