בוריקה שוק הכרמל 

בוריקה
לא שלטתי בבהייה הזו, נשבע. צילום: אסף אמברם

יש כאלה שלא יכולים להתמודד עם רעשי השוק.
ואני? לא יודע להסביר. אני מת על האווירה הזו.
מלא אוכל, חומרי גלם, עגלות ומלא אנשים!

ואחד- שצועק ״בוריקה בוריקה״ בלי הפסקה.
אל האחד הזה הלכנו.
ואכלתי בוריקה מוצלחת למדי.

זה כל כך פשוט, שאין מצב שלא ניסיתם את זה עדיין בבית.
אבל אם לא- הגיע הרגע.

צילום: אסף אמברם

ה-בוריקה של הכרמל

מרכיבים:

דפי סיגר (אחד לכל מנה)
ביצה (אחת לכל מנה)
5 גבעולי בצל ירוק
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור עירית
מלח ופלפל

צילום: אסף אמברם

אופן ההכנה:

  1. מביאים לרתיחה שמן עמוק בסיר שיתאים לבוריקה.
  2. בנתיים קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים אותם יחד בקערה. מניחים בצד.
  3. כשהשמן רותח מניחים חצי מדף הסיגר (את החצי השני מחזיקים לרגע באוויר, כמו בתמונה), מניחים 2 כפות מתערובת הירוקים, שופכים את הביצה, מפזרים מעט מלח ופלפל וסוגרים את הדף לחצי ירח.
  4. מטגנים כ4 דקות עד שהבוריקה מזהיבה.
צילום: אסף אמברם
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מון בלאן פטל

מון בלאן מיס פטל

התחשק לי משהו קלאסי, אבל כמובן, ״קצת אחר״… ידעתי שמיס פטל היא הכתובת לקלאסיקה עם טאצ׳ עדכני והיא הבריקה עם מון בלאן פטל. מון בלאן,

בורקס בשר

בורקס בשר עם קציצות ופירה

בשוק הכרמל, בכניסה מכיוון אלנבי-שינקין, יש בורקסיה ששירנקה ואני נהגנו לתקוע בה פחמימות טעימות באמצע השבוע. בימי שישי בבוקר היה מופיע גם בורקס בשר. זה

שקשוקה מוח טלה

שקשוקה מוח טלה

שקשוקה זה אחד הדברים הכי שווים שיש בכל יום ובכל שעה. שקשוקה מוח טלה זה בכלל גם עדן, אבל שנייה לפני המוח – בנוגע לשקשוקה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)