סלט פטריות וקישואים חם

סלט פטריות וקישואים חם

מרכיבים:

2 כפות שמן זית
1 ק״ג קישואים קטנים פרוסים לאורך בעובי 1/2 ס״מ
250 גרם פטריות ירדן או פורטבלו פרוסות בעובי 1 ס״מ
250 גרם פטריות שמפיניון חצויות
1 כפית שמן שומשום
1 כף מיץ לימון
2 כפות פירורי לחם או פירורי קמח מצה
מלח ופלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים היטב מחבת טפלון גדולה או ווק, מוסיפים את השמן ומטגנים את הקישואים משני הצדדים על אש גבוהה, 2-3 דקות. מוסיפים את פטריות הירדן או הפורטבלו ומטגנים 2 דקות נוספות.
  2. מפזרים מעל את חצאי השמפיניון, מזלפים את שמן השומשום ומיץ הלימון ומבשלים כ-2 דקות נוספות. שומרים כל הזמן על אש גבוהה ועל בחישה עדינה ומסירים מהאש.
  3. מפזרים מעל את פירורי הלחם ומתבלים במלח ופלפל שחור.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מקלובה מלוואח ממולא בשר

מקלובה מלוואח ממולא בשר

פעם, בעבר הרחוק, כשמגפה עולמית חנקה את העולם, בערך לפני שנתיים, צילמתי את העונה החמישית של שף על האש. בכל תוכנית הכנתי מתכון שמתבסס על

אצבעות פולנטה

אצבעות פולנטה

חלפו 20 שנה מהיום הראשון שלי בקייטירינג האלפיון העליון: פודארט. אלו היו ימים אחרים לגמרי. הימים של לפני המחאה החברתית ב2011 ולפני המשבר הכלכלי העולמי

עוף בגריל

עוף בגריל עם תפוחי אדמה

אין ריח יותר שווה מריח של עוף בגריל, זה אחד הדברים שישר עושים אותי רעב. מזל שזה אחד הדברים הכי קלים להכנה. החלק הכי מסובך

תגובה אחת

  1. נכנסתי לעולם של קרוהן, ואתה דריסת הדרך שלי בעולם הקולינרי.
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)