סלט פטריות וקישואים חם

סלט פטריות וקישואים חם

מרכיבים:

2 כפות שמן זית
1 ק״ג קישואים קטנים פרוסים לאורך בעובי 1/2 ס״מ
250 גרם פטריות ירדן או פורטבלו פרוסות בעובי 1 ס״מ
250 גרם פטריות שמפיניון חצויות
1 כפית שמן שומשום
1 כף מיץ לימון
2 כפות פירורי לחם או פירורי קמח מצה
מלח ופלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים היטב מחבת טפלון גדולה או ווק, מוסיפים את השמן ומטגנים את הקישואים משני הצדדים על אש גבוהה, 2-3 דקות. מוסיפים את פטריות הירדן או הפורטבלו ומטגנים 2 דקות נוספות.
  2. מפזרים מעל את חצאי השמפיניון, מזלפים את שמן השומשום ומיץ הלימון ומבשלים כ-2 דקות נוספות. שומרים כל הזמן על אש גבוהה ועל בחישה עדינה ומסירים מהאש.
  3. מפזרים מעל את פירורי הלחם ומתבלים במלח ופלפל שחור.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פשטידה משאריות פסטה

פשטידה משאריות פסטה

פתחתי את המקרר לראות מה מתחבא בכלי אחסון הייעודים. גיליתי קערת ספגטי שנשארה במקרר מאתמול (הכנו בולונז פצצה). גבינות בחרתי ממה שהיה: שמנת חמוצה, קוטג

פיתה קבב

פיתה קבב

הגיע הזמן לגלות: הדייט הראשון של שירן ושלי היה בשיפודייה ביפו. השעה הייתה 23:30 בלילה. קבענו לשבת באיזה בית קפה מעפן, לדבר, להכיר קצת יותר

תגובה אחת

  1. נכנסתי לעולם של קרוהן, ואתה דריסת הדרך שלי בעולם הקולינרי.
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)