סלט פטריות וקישואים חם
מרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 ק״ג קישואים קטנים פרוסים לאורך בעובי 1/2 ס״מ
250 גרם פטריות ירדן או פורטבלו פרוסות בעובי 1 ס״מ
250 גרם פטריות שמפיניון חצויות
1 כפית שמן שומשום
1 כף מיץ לימון
2 כפות פירורי לחם או פירורי קמח מצה
מלח ופלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
- מחממים היטב מחבת טפלון גדולה או ווק, מוסיפים את השמן ומטגנים את הקישואים משני הצדדים על אש גבוהה, 2-3 דקות. מוסיפים את פטריות הירדן או הפורטבלו ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מפזרים מעל את חצאי השמפיניון, מזלפים את שמן השומשום ומיץ הלימון ומבשלים כ-2 דקות נוספות. שומרים כל הזמן על אש גבוהה ועל בחישה עדינה ומסירים מהאש.
- מפזרים מעל את פירורי הלחם ומתבלים במלח ופלפל שחור.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(7) אי סבילות ללקטוז
תגובה אחת
נכנסתי לעולם של קרוהן, ואתה דריסת הדרך שלי בעולם הקולינרי.
תודה