מרק לחשו

בצעד אולי לא כל כך חכם החלטתי לפתוח חזית מול סבתות מרוקאיות שזו מלחמה אבודה מראש, אבל יום שישי וקר בחוץ וגשום אז מה יש לי כבר להפסיד.
לכל עדה יש את המרק שלה שגורם לכל המחלות להעלם. למרוקאים יש את הלחשו שזה אנטיביוטיקה. פנצילין. תרופת פלא.
מיד להיכנס למטבח ולבשל.

כמה הערות:
המתכון המקורי פשוט ומבוסס על סולת,
כורכום ושום.
אני מוסיף עוף כדי שיהיה ציר עוף וזה פי אלף טעים.

עגבניות וחילבה משדרגות בטירוף. סמכו עלי.
חילבה זו אופציה ממש מומלצת אבל לא חובה.
אפשר להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה
אני אוהב את המרק מעט חריף אז מוסיף בהגשה עוד שאטה.
תמיד תגישו לצד המרק חצי לימון.

יאללה הנה מתכון.

מרק לחשו

מרק לחשו

מצרכים:

2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
10 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף
1 כף חילבה
1/2 כף גרגרי כמון
1 כף אבקת כמון
1 שורש כורכום פרוס או 1 כף כורכום אבקה
3 צ׳ילי סודני או 1 כף שאטה גרוס
5 עגבניות מגי או 20 עגבניות שרי תמר מרוסקות
2 כרעי עוף
3/4 כוס סולת
2.5 ליטר מים רותחים
3 כוסות סלרי אמריקאי קצוץ
2 כוסות כוסברה קצוצה
4 לימונים סחוטים
מלח דק
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית בצל, שום, פלפל חריף. מוסיפים חילבה, כורכום, סודני, כמון ומערבבים היטב. מוסיפים עוף וצורבים מכל הכיוונים.
מוסיפים עגבניות מרוסקות ומבשלים 3-4 דק.
מוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה שנייה. מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי.
מוציאים את העוף הרך ומפרקים מהעצם. מחזירים חתיכות עוף מפורק למרק
מגבירים להבה ומוסיפים תוך כדי עירבוב את הסולת בהזלפה איטית. מערבבים היטב ומבשלים על אש גבוהה חמש דק.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט ביצים בלי מיונז

סלט ביצים בלי מיונז

סלט ביצים בלי מיונז ובלי קילוף!!!! המטבח הפולני-יהודי חטף (כמו כל היהודים) מכה אנושה בזמן השואה כאשר אינסוף מנות ומתכונים נמחקו מן העולם, הבעיה השנייה

סלט פטריות וקישואים חם

קבלו את המתכון לסלט פטריות וקישואים חם מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

דג במעטפה עומר מילר

דג במעטפה אישית – אום פפיוט

דג במעטפה היא השיטה הכי מוצלחת שאני מכיר, להכנת מנה אישית של דג לאירוח. תמיד מצליח, אף פעם לא מתייבש. אפשר לגוון עם התוספות והתיבול.

תגובה אחת

  1. אספר לך סיפור נחמד אדון מילר. יש לך שם גרמני כי מילר בא מגרמנית והוא שם מאוד נפוץ בגרמניה וגם הגריססופפה של המרוקאים סליחה, הגרמנים, מאוד נפוץ בגרמניה. את המרק הזה היכרתי אצל חמותי היקית ז"ל ובהתחלה לא אהבתי אבל ניסיתי להכין אותו פעם ויצא טעים בכל זאת. אז לחשו לי שזה לא רק מרק מרוקאי אלא גם מרק גרמני. ועושים אותו עם תיבול אחר. ויש כאלה שבסוף ההכנה בדקה שתיים האחרונות לבישול מכניסים למרק גם ביצים מבולבלות חיות בזירזוף קל והן הופכות במרק הרותח לחוטי ביצים כמו אצל הסינים. אז GRIESSSUPPE הוא מרק נהדר ולא רק מרוקאי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)