גרבלקס סלמון וסלק

ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם חומרי שימור. יש להם את היכולת לעצור את תהליך הקלקול של המזון על ידי ייבוש הנוזלים.
גרבלקס סלמון מעולה לכריכים, להגשה לצד קיש או סלט.

גרבלקס סלמון
צילום: סופגי

גרבלקס סלמון וסלק

חומרים ל-750 גרם גרבלקס:
1 ק"ג פילה סלמון ללא עור
1/2 ק"ג מלח דק
1/2 ק"ג סוכר
2 סלקים טריים קלופים ומגוררים על פומפייה דקה
צרור שמיר קצוץ

אופן הכנה:

  1. מערבבים מלח וסוכר. מסדרים חצי מהתערובת בתבנית ומניחים עליה את נתח הדג.
  2. מהדקים את הסלק המגורר על הסלמון בעזרת הידיים. מפזרים את המחצית השנייה של תערובת המלח.
  3. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות. הופכים את הנתח בתבנית כל 6 שעות.
  4. כשהמרקם של הדג עשוי לטעמכם, מסלקים את תערובת הכבישה, שוטפים ומייבשים בעזרת נייר סופג. שומרים בקופסה עד חודש במקרר.
צילום: סופגי
גרבלקס מתכון
צילום: סופגי

 

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

אצבעות פולנטה

אצבעות פולנטה

חלפו 20 שנה מהיום הראשון שלי בקייטירינג האלפיון העליון: פודארט. אלו היו ימים אחרים לגמרי. הימים של לפני המחאה החברתית ב2011 ולפני המשבר הכלכלי העולמי

אוסובוקו עגל

אוסובוקו עגל עם קניידלך

מנה מושלמת לפסח שמשלבת את האוכל שכולנו אוהבים לנשנש – קניידלך! אז קבלו מתכון שמבשלים בבישול ארוך בסיר אחד – אוסובוקו עגל עם קניידלך!

ספריבס טלה ממולא אורז

ספריבס טלה ממולא באורז

מצרכים: 1 נתח ספריבס טלה מילוי: 2 כוסות אורז חלוט 1 בצל גדול קצוץ 2 עגבניות קצוצות 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 כוס כוסברה קצוצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)