ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם חומרי שימור. יש להם את היכולת לעצור את תהליך הקלקול של המזון על ידי ייבוש הנוזלים.
גרבלקס סלמון מעולה לכריכים, להגשה לצד קיש או סלט.
גרבלקס סלמון וסלק
חומרים ל-750 גרם גרבלקס:
1 ק"ג פילה סלמון ללא עור
1/2 ק"ג מלח דק
1/2 ק"ג סוכר
2 סלקים טריים קלופים ומגוררים על פומפייה דקה
צרור שמיר קצוץ
אופן הכנה:
- מערבבים מלח וסוכר. מסדרים חצי מהתערובת בתבנית ומניחים עליה את נתח הדג.
- מהדקים את הסלק המגורר על הסלמון בעזרת הידיים. מפזרים את המחצית השנייה של תערובת המלח.
- עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות. הופכים את הנתח בתבנית כל 6 שעות.
- כשהמרקם של הדג עשוי לטעמכם, מסלקים את תערובת הכבישה, שוטפים ומייבשים בעזרת נייר סופג. שומרים בקופסה עד חודש במקרר.
הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂