שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

גרבלקס סלמון וסלק

ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם חומרי שימור. יש להם את היכולת לעצור את תהליך הקלקול של המזון על ידי ייבוש הנוזלים.
גרבלקס סלמון מעולה לכריכים, להגשה לצד קיש או סלט.

גרבלקס סלמון
צילום: סופגי

גרבלקס סלמון וסלק

חומרים ל-750 גרם גרבלקס:
1 ק"ג פילה סלמון ללא עור
1/2 ק"ג מלח דק
1/2 ק"ג סוכר
2 סלקים טריים קלופים ומגוררים על פומפייה דקה
צרור שמיר קצוץ

אופן הכנה:

  1. מערבבים מלח וסוכר. מסדרים חצי מהתערובת בתבנית ומניחים עליה את נתח הדג.
  2. מהדקים את הסלק המגורר על הסלמון בעזרת הידיים. מפזרים את המחצית השנייה של תערובת המלח.
  3. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות. הופכים את הנתח בתבנית כל 6 שעות.
  4. כשהמרקם של הדג עשוי לטעמכם, מסלקים את תערובת הכבישה, שוטפים ומייבשים בעזרת נייר סופג. שומרים בקופסה עד חודש במקרר.
צילום: סופגי
גרבלקס מתכון
צילום: סופגי

 

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

אוסובוקו עגל

אוסובוקו עגל עם קניידלך

מנה מושלמת לפסח שמשלבת את האוכל שכולנו אוהבים לנשנש – קניידלך! אז קבלו מתכון שמבשלים בבישול ארוך בסיר אחד – אוסובוקו עגל עם קניידלך!

מרק עצמות ועוף

מרק עצמות ועוף לשבירת הצום

מי אמר שמרק אוכלים רק בסעודה המפסקת? אני מת על מרקים ועל מרק עצמות ועוף במיוחד. זה אולי אחד המאכלים הכי מופלאים שהמציאו בהיסטוריית האוכל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)