אוסובוקו עגל עם קניידלך

מנה מושלמת לפסח.
וכי למה זה???

כי היא משלבת את האוכל שכולנו אוהבים לנשנש – קניידלך!
נשבע לכם שתמיד כשאני מכין משהו שמכיל קניידלך-
שזה בתכלס או מרק או את האוסובוקו (וכאן הקניידלך מקבל טעמים מצויינים מהתבשיל).
בקיצור- יש וואחד ריב בשולחן מי יקבל כמה וישר מתחילים לחשב כמה כדורים יקבל כל אחד.

אז נכון, זה בישול ארוך ומושקע.
אבל זה יהיה שווה את זה ברמות.
אוסובוקו עגל עם קניידלך- שלא תבינו איך לא שילבתם עד היום 🙂

מוזמנים לשתף אותי באינסטגרם!

אוסובוקו עגל
צילום: סופגי

אוסובוקו עגל עם קניידלך

מרכיבים:

1/4 כוס שמן זית
4 בצלים גדולים פרוסים
5 נתחי אוסובוקו במשקל של 200 גרo כל אחד
2.5 כוסות מים רותחים
מלח
פלפל שחור גרוס

לקניידלך
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים חמים
3 ביצים
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

זה מתקדם… צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. בסיר נמוך ורחב, על אש נמוכה- מטגנים את הבצלים באיטיות רבה (חצי שעה לפחות) עד שהם מתקרמלים. מוציאים לקערה.
  2. כעת נכין את הקניידלך: מניחים בקערה את הקמח ומים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים גם את השומן ומלח ומערבבים עד לאיחוד.
  4. מכדררים את הקניידלך לגודל של כדור פינג פונג ומבשלים במים רותחים 6 דקות. מניחים בצד.
  5. בחזרה לענייננו: מוסיפים שמן זית לאותו הסיר הנמוך וצורבים את הבשר כ5 דקות מכל צדדיו, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  6. מוסיפים את הבצלים שקרמלנו, 2 כוסות מים רותחים ואת כדורי הקניידלך ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים 5 שעות, או 5 שעות על 140 מעלות בתנור שחומם מראש.

בתיאבון!

ובסוף זה קורה. מי בא לצלול? צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לאבנה ביתית

לאבנה ביתית

3 מוצרים, 6 שעות ולאבנה צחורה אחת, שתכינו בעצמכם ותגישו לשולחן החג בגאווה גדולה. המאכל הדרוזי הראשון שאנחנו מכירים כילדים הוא לאבנה. הגבינה הטעימה והחמצמצה,

קדירת בשר ופטריות

קדירת בשר ופטריות

סבתא עדנוש, אמא עדנה, איך שבא לכם – האישה שאני הכי נהנה לבשל איתה. נשבע לכם. היא מטורללת, מצחיקה, זורמת, חצופה, לא דופקת חשבון ומפוצצת

אגז בנדיקט מתכון

אגז בנדיקט

אחת הארוחות האהובות עלי זה אגז בנדיקט. בכל שעה. וזה הולך פגז גם עם לחמניות קיטוגניות. בתאבון, הנה המתכון. אגז בנדיקט מצרכים: הולנדייז: 3 כפות

תגובה אחת

  1. הייתי רוצה להכפיל את הכמויות ולאפות בתנור. אז להכין את זה בתבנית גדולה או שני סירים שייכנסו לתנור?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)