גיוזה טבעונית

מה שיפה בכיסונים זה המסתוריות שבבטן שלהם.
אתה לא יכול לראות את הטעם האמיתי שמסתתר בכיס הבצק. ביס בהפתעה. ואני מת על הפתעות.
איזה אושר יש בלתת ביס וכל הטעמים מתערבבים ומתפוצצים לך בחלל הפה. בעייני אלמנט ההפתעה מוסיף ״אוממי״ משלו. ואם כבר אוממי דמיינו עכשיו כיסוני בצק, גיוזה, ממולאים בכרוב, גזר, ג׳ינג׳ר ופטריות שיטאקי ופורטבלה מתובלים בסויה אורגנית.
מנה טבעונית מיסודה, עשירה בטעמים, מסקרנת, משלבת קריספיות ורכות מענגת. הנטייה לעשות כל הזמן השוואות מיותרת. המנה הזו עומדת בפני עצמה. גאה ומלכותית. כשעוצמים עיניים מרגישים בכלל שנתתם ביס בגן עדן.

גיוזה טבעונית

גיוזה טבעונית

מצרכים:

לבצק:
1 כוס קמח לבן
1/4-1/2 כוס מים רותחים
מלח

למילוי:
שמן שומשום
1/2 כוס כרוב קצוץ
1/2 כוס גזר קצוץ
מעט ג'ינג'ר קצוץ
5 שיטאקי טריות קצוצות
3 פורטבלה קצוצות
2 כפות סויה
1 כפית סוכר

אופן הכנה:

מערבבים ולשים עד לקבלת בצק את הקמח הלבן, מים רותחים ומלח. מניחים בצד.
במחבת מטגנים במעט שמן שומשום את כל מרכיבי המילוי.
בזמן הזה מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס״מ וקורצים עיגולים.
ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי המצונן וסוגרים כמו רביולי או מנסים לעשות דוואינים כמוני ולהראות סינים מלידה (ללא הצלחה מרובה)
מחממים שמן צמחי במחבת ומטגנים את הגיוזה מצידה התחתון להשחמה.
מוסיפים 1/4 כוס מים ומיד סוגרים במכסה.
מאדים 8 דק
ומגישים מיד לצד צלוחית סויה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ריזוטו דלעת

ריזוטו דלעת הכי קרמי שיש

זוכרים את המתכון לריזוטו פתיתים ופטריות? אז לא כזה. הפעם עשיתי ריזוטו דלעת אמיתי כמו שריזוטו אמור להיות. יודעים מה? קבלו ריזוטו כתום. בתיאבון

סנדו סלק קממבר

סנדו סלק קממבר

נא להכיר: סנדו, כריך יפני. שזה אומר כריך אנין, מוקפד, אסתטי ומושקע. מכינים אותו בדרך כלל מלחם חלב יפני ובמקרה שלנו מלחם קסטן משובח. בין

סלט כבד קצוץ

סלט כבד קצוץ של חדר האוכל

עוד מנה מהממת מבית חדר האוכל, סלט של כבד קצוץ עם המון בצל שקורמל זמן רב. ניתן לקצוץ או לטחון הכל לממרח חלק. לבחירתכם, העיקר שתנסו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)