מה שיפה בכיסונים זה המסתוריות שבבטן שלהם.
אתה לא יכול לראות את הטעם האמיתי שמסתתר בכיס הבצק. ביס בהפתעה. ואני מת על הפתעות.
איזה אושר יש בלתת ביס וכל הטעמים מתערבבים ומתפוצצים לך בחלל הפה. בעייני אלמנט ההפתעה מוסיף ״אוממי״ משלו. ואם כבר אוממי דמיינו עכשיו כיסוני בצק, גיוזה, ממולאים בכרוב, גזר, ג׳ינג׳ר ופטריות שיטאקי ופורטבלה מתובלים בסויה אורגנית.
מנה טבעונית מיסודה, עשירה בטעמים, מסקרנת, משלבת קריספיות ורכות מענגת. הנטייה לעשות כל הזמן השוואות מיותרת. המנה הזו עומדת בפני עצמה. גאה ומלכותית. כשעוצמים עיניים מרגישים בכלל שנתתם ביס בגן עדן.
גיוזה טבעונית
מצרכים:
לבצק:
1 כוס קמח לבן
1/4-1/2 כוס מים רותחים
מלח
למילוי:
שמן שומשום
1/2 כוס כרוב קצוץ
1/2 כוס גזר קצוץ
מעט ג'ינג'ר קצוץ
5 שיטאקי טריות קצוצות
3 פורטבלה קצוצות
2 כפות סויה
1 כפית סוכר
אופן הכנה:
מערבבים ולשים עד לקבלת בצק את הקמח הלבן, מים רותחים ומלח. מניחים בצד.
במחבת מטגנים במעט שמן שומשום את כל מרכיבי המילוי.
בזמן הזה מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס״מ וקורצים עיגולים.
ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי המצונן וסוגרים כמו רביולי או מנסים לעשות דוואינים כמוני ולהראות סינים מלידה (ללא הצלחה מרובה)
מחממים שמן צמחי במחבת ומטגנים את הגיוזה מצידה התחתון להשחמה.
מוסיפים 1/4 כוס מים ומיד סוגרים במכסה.
מאדים 8 דק
ומגישים מיד לצד צלוחית סויה.