עוגת לוטוס עם ביסקוויטים של עדיקוש

עוגת ביסקוויטים היא זיכרון הילדות של כולנו. אין ילד או מבוגר שיכול לעמוד בפני השילוב הזה של ביסקוויטים רכים ומתוקים, שכבות של קרם עשיר ומפנק, וטעם של בית.

הפעם אני ועדיקוש, קונדיטורית מוכשרת ובעלת עמוד אינסטגרם מרשים ביותר, הכנו לכם גירסא משודרגת של אותו זיכרון ילדות – עוגת לוטוס עם ביסקוויטים, קרם גבינה עשיר ומפנק, ותועפות של לוטוס מעל.

אין את זה ביותר ממכר. נשבע.

עוגת לוטוס עם ביסקוויטים (תבנית מלבנית 25*35):

לקרם:

500 גרם גבינה לבנה

4 כפות סוכר

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

500 מ”ל שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

להרכבת העוגה:

1 חבילת עוגיות לוטוס (50 יחידות)

1/2 כוס חלב לטבילת העוגיות

1 ממרח לוטוס

אופן הכנה:

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחלב, מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה אך לא נוקשה (תזהרו מהקצפת יתר שלא יהפוך לכם לחמאה).

מוסיפים את הגבינה , וממשיכים להקציף ממש לכמה שניות רק עד איחוד.

מרכיבים את העוגה:

טובלים את הביסקוויטים בזריזות (הלוטוס מתרכך ממש מהר, שנייה בתוך החלב זה מספיק) ומניחים על שטח כל התבנית במסודר.

מעל שכבת הביסקוויטים מניחים 1/3 מהקרם משטחים עם כף כך שיכסה את כל שכבת הביסקוויטים.

מניחים מעל שוב שכבת ביסקוויטים שטבלנו בחלב, מעל שוב 1/3 מהקרם שלנו וכך חוזרים שוב, כשלבסוף השכבה העליונה תהיה שכבת הקרם. בסך הכל יש לנו בעוגה 3 שכבות של קרם ו-3 שכבות של עוגיות.

מכניסים את העוגה לקירור לפחות 4 שעות (קיצור דרך: במקפיא שעתיים).

לקישוט: מחממים את ממרח הלוטוס כ-30 שניות עד שהוא ממש הופך לנוזלי.

מוזגים מעל הקרם ומטים לצדדים כך שיכסה את פני כל העוגה (אפשר להיעזר גם בפלטה) מפזרים מעל מעט לוטוס טחון ומגישים את העוגה כשהיא קרה.

עוגת לוטוס עם ביסקוויטים של עדיקוש

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לחמניות פרעצל

לחמניות פרעצל

בצקים, בטח כאלו שמבוססים על שמרים, מלחיצים אנשים. חצי מהאנושות נמנעת מראש מלעבוד איתם. תוסיפו לבצק שמרים גם את הצורך לבשל אותו במים לפני האפייה

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות עם פסטה

קציצות ברוטב עגבניות עם פסטה זה אחד המתכונים הכי קלים שיש. אמן תנסו ותראו שאני לא משקר. מדובר על קציצות פרגית ורוטב עגבניות עשיר מעגבניות

קאו מאן גאי של גברת קוטייאו

לגברת קוטייאו הגעתי לאכול כמעט ברגע שהיא נפתחה, אי שם ב2019. נתחיל מתרגום קליל, קוטייאו זה ״מרק נודלס״ בתאילנדית. הבעלים של גברת קוטייאו הוא מתי

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)