שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

עוגת ביסקוויטים לוטוס של עדיקוש

עוגת ביסקוויטים היא זיכרון הילדות של כולנו. אין ילד או מבוגר שיכול לעמוד בפני השילוב הזה של ביסקוויטים רכים ומתוקים, שכבות של קרם עשיר ומפנק, וטעם של בית.

הפעם אני ועדיקוש, קונדיטורית מוכשרת ובעלת עמוד אינסטגרם מרשים ביותר, הכנו לכם גירסא משודרגת של אותו זיכרון ילדות.

עוגת ביסקוויטים עם עוגיות לוטוס, קרם גבינה עשיר ומפנק, ותועפות של לוטוס מעל.

אין את זה ביותר ממכר. נשבע.

עוגת ביסקוויטים לוטוס ( תבנית מלבנית 25*35 ):

לקרם:

500 גרם גבינה לבנה

4 כפות סוכר

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

500 מ”ל שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

להרכבת העוגה:

1 חבילת עוגיות לוטוס (50 יחידות)

1/2 כוס חלב לטבילת העוגיות

1 ממרח לוטוס

אופן הכנה:

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחלב, מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה אך לא נוקשה (תזהרו מהקצפת יתר שלא יהפוך לכם לחמאה).

מוסיפים את הגבינה , וממשיכים להקציף ממש לכמה שניות רק עד איחוד.

מרכיבים את העוגה:

טובלים את הביסקוויטים בזריזות (הלוטוס מתרכך ממש מהר, שנייה בתוך החלב זה מספיק) ומניחים על שטח כל התבנית במסודר.

מעל שכבת הביסקוויטים מניחים 1/3 מהקרם משטחים עם כף כך שיכסה את כל שכבת הביסקוויטים.

מניחים מעל שוב שכבת ביסקוויטים שטבלנו בחלב, מעל שוב 1/3 מהקרם שלנו וכך חוזרים שוב, כשלבסוף השכבה העליונה תהיה שכבת הקרם. בסך הכל יש לנו בעוגה 3 שכבות של קרם ו-3 שכבות של עוגיות.

מכניסים את העוגה לקירור לפחות 4 שעות (קיצור דרך: במקפיא שעתיים).

לקישוט: מחממים את ממרח הלוטוס כ-30 שניות עד שהוא ממש הופך לנוזלי.

מוזגים מעל הקרם ומטים לצדדים כך שיכסה את פני כל העוגה (אפשר להיעזר גם בפלטה) מפזרים מעל מעט לוטוס טחון ומגישים את העוגה כשהיא קרה.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

סלט פתיתים קר

סלט פתיתים קר- הכוכב של הקיץ

מזג האוויר כבר ממש מתחמם ומרגישים את הקיץ מעבר לפינה. זה נראה לי כמו הזמן המדוייק להכין סלט פתיתים קייצי ומרענן, אין מתאים מזה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)