אגרול ויאטנמי מרושת של דקלה ״מכופפת המקלות״

אגרול זה אחד המאכלים המדהימים שאתה מקבל הכל בביס אחד.
מילוי מפנק שמוציא מיצים שמתפוצצים לך בפה ואז הבצק הקריספי מבחוץ שעוטף את הכל ולוקח אותך לעולם אחר!
אז כשדקלה אמרה לי שהיא מתכוונת להכין את האגרול הויאטנמי המרושת שלה- שתקתי. מאושר!
כמה שלבים פשוטים בשביל הביס המושלם-
יצאנו לדרך:

אגרול ויאטנמי מרושת:

מצרכים ל-15 רולים:

250 גר' קמח אורז

25 גר' קמח טפיוקה

25 גר' קמח לבן

65 גר' סוכר

½ חלבון ביצה

½ כף שמן

275 מ"ל מים (או יותר, לפי הצורך)

 

למילוי:

250 גר' עוף (פרגיות או חזה)

10 גר' פטריות שחורות מיובשות

50 גר' אטריות שעועית

170 גר' גזר מגורר גס

170 גר' כרוב קצוץ

½ בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות דק

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל לבן

½ כפית סוכר

½ כפית אבקת מרק עוף

½ כף רוטב דגים (לא חובה)

אופן ההכנה:

מכינים את הבלילה לרשתות –
בקערה גדולה מערבבים קמחים, סוכר, חלבון, שמן ומים לתערובת נוזלית.
מכסים ומניחים למנוחה של 20-30 דקות.

בינתיים מכינים את המילוי-
משרים את הפטריות המיובשות ואת אטריות השעועית במים חמים כ-10 דקות.
מגררים גזר על פומפיה גסה ומניחים בקערה גדולה.
קוצצים דק כרוב, בצל ושום ומוסיפים לקערה.
קוצצים את העוף דק אך עם מעט חתיכות מורגשות (מעט עבה יותר מעוף טחון) ומוסיפים לקערה.
סוחטים היטב את האטריות והפטריות המושרות.
קוצצים דק את הפטריות וחותכים את האטריות לפיסות באורך 3-4 ס"מ ומוסיפים לקערה.
מתבלים במלח, פלפל לבן, סוכר, אבקת מרק עוף ורוטב דגים.
מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

מכינים את הרשתות –
מערבבים מעט את הבלילה על מנת לאחד אותה שוב ומוזגים לתוך בקבוק לחיץ עם פייה צרה.
מחממים מחבת נון-סטיק או מחבת לקרפ על אש נמוכה.
מזלפים את הבלילה בצורת שתי וערב צפוף על כל שטח המחבת, ממתינים חצי דקה ומקלפים מהמחבת את הרשת שהתקבלה.
מניחים את הרשת על צלחת וממשיכים בהכנת הרשתות עד לגמר הבלילה.

ממלאים את הרולים.
מניחים רשת על משטח עבודה.
מקפלים חלק מתחתית הרשת כלפי מעלה כדי ליצור בסיס למילוי.
מניחים כף מהמילוי על קצה הרשת המקופלת,
מקפלים את צידי הרשת על המילוי ומגלגלים במהודק עד לקצה.

מחממים שמן לטיגון עמוק.
מטגנים את גלילי הרשת עד להשחמה ומוציאים לרשת.

מגישים בליווי מטבל ויאטנמי "נוק צ'אם".

מטבל נוק צ'אם ויאטנמי:

3 כפות שום קצוץ

2-3 צ'ילי אדום קצוץ גס

1/4 כוס מיץ ליים או לימון

3 כפות רוטב דגים

2 כפות סוכר דקלים קצוץ או סוכר לבן

מערבבים היטב את כל מרכיבי המטבל עד להמסת הסוכר,

טובלים ובתיאבון!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

עוף בתפוזים

עוף בתפוזים

כל העצים בפרדסים כבר מפוצצים בתפוזים מהממים, שלא ניקח את הילדים לאסוף קצת? בטח שכן. כשהייתי ילד הזכרון הכי כואב שלי מ״קטיף״ כלשהו היה שאני

קלצונה

קלצונה ארבע גבינות

קלצונה הוא מאפה כיס איטלקי, שמכינים מבצק פיצה וממלאים בכל מה שרוצים. כאן מילאתי אותו בארבע גבינות דשנות וארומטיות במיוחד. קלצונה ארבע גבינות חומרים למאפה

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

מאפי הפסטה הם הזדמנות נפלאה להשתמש בשאריות של פסטה, קצוות של גבינות וירקות צלויים בסגנון אנטיפסטי. לכן כמות הפסטה במתכון, סוג הגבינות ואפילו הסלק –

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)