יש מנות שעושות מלא רושם ויש מנות שפשוט עושות חשק לזלול!
המתכון הבא הוא כזה בול. סלמון בציפוי פנקו ותבלינים עם רוטב טרטר משגע ליד.
סה״כ כמה דקות עבודה ויש לכם מנת דג פריכה וממכרת שרוב הסיכויים שתגמר עוד לפני שתספיקו לסדר אותה על צלחת.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם
ושיהיה לכולנו סופ״ש טעים!
סלמון בציפוי פנקו ותבלינים
מרכיבים:
לסלמון
7 פילטים של סלמון ללא עור
200 גרם פנקו
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת שום
1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
1 כפית מלח גס
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון
רוטב טרטר:
2 כפיות חרדל דיז'ון
4 כפות מיונז
מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון טרי
1 כף חומץ בן יין
2 כפות צלפים קצוצים
1 שאלוט קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
- מערבים את כל מרכיבי הסלמון למעט הסלמון עצמו. (פנקו ותבלינים)
- טורפים בקערה 2 ביצים, טובלים את הסלמון בביצים ובתערובת הפנקו ומהדקים היטב.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסלמון מכל הכיוונים עד שהוא מזהיב.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הטרטר עד לתערובת אחידה.