בוריקה שוק הכרמל 

בוריקה
לא שלטתי בבהייה הזו, נשבע. צילום: אסף אמברם

יש כאלה שלא יכולים להתמודד עם רעשי השוק.
ואני? לא יודע להסביר. אני מת על האווירה הזו.
מלא אוכל, חומרי גלם, עגלות ומלא אנשים!

ואחד- שצועק ״בוריקה בוריקה״ בלי הפסקה.
אל האחד הזה הלכנו.
ואכלתי בוריקה מוצלחת למדי.

זה כל כך פשוט, שאין מצב שלא ניסיתם את זה עדיין בבית.
אבל אם לא- הגיע הרגע.

צילום: אסף אמברם

ה-בוריקה של הכרמל

מרכיבים:

דפי סיגר (אחד לכל מנה)
ביצה (אחת לכל מנה)
5 גבעולי בצל ירוק
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור עירית
מלח ופלפל

צילום: אסף אמברם

אופן ההכנה:

  1. מביאים לרתיחה שמן עמוק בסיר שיתאים לבוריקה.
  2. בנתיים קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים אותם יחד בקערה. מניחים בצד.
  3. כשהשמן רותח מניחים חצי מדף הסיגר (את החצי השני מחזיקים לרגע באוויר, כמו בתמונה), מניחים 2 כפות מתערובת הירוקים, שופכים את הביצה, מפזרים מעט מלח ופלפל וסוגרים את הדף לחצי ירח.
  4. מטגנים כ4 דקות עד שהבוריקה מזהיבה.
צילום: אסף אמברם
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף עם קניידלך

בנוה איתן שבעמק המעיינות ישנו מקום מיוחד במינו בשם המרכז להנהגת הבריאות בהובלתו וניצוחו של אורי מאיר צ׳יזיק. מי שטרם שמע עליו זו ההזדמנות שלכם

לזניה חלבית

לזניה חלבית

כל הבית מפוצץ גבינות לכבוד שבועות, ואין כמו לזניה חלבית כדי לנצל מלאי גבינות פן יתבזבז לו לשווא. תארגנו לעצמכם מכונת פסטה מהממת, שתזרז ותשפר

פשטידה משאריות פסטה

פשטידה משאריות פסטה

פתחתי את המקרר לראות מה מתחבא בכלי אחסון הייעודים. גיליתי קערת ספגטי שנשארה במקרר מאתמול (הכנו בולונז פצצה). גבינות בחרתי ממה שהיה: שמנת חמוצה, קוטג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)