אתם קולטים שהקיץ כבר מגיע?
השמש מתחילה לחמם
הים גם הוא מתחמם
אין לתאר כמה התגעגעתי לזה.
ולשגרת החופים, קאליפסו ומנדרין שחזרו לפעול ממש כמו פעם.
אין תחליף לקיץ.
ובדיוק בגלל זה- הכנתי סלט פתיתים קר, מרענן ומפתיע, שיתאים בדיוק למזג אוויר הזה.
ארוחה מלאה אך בכל זאת נשארת קלילה.
הולכים להכין?
אם גם אתם הכנתם, מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂
סלט פתיתים קר- הכוכב של הקיץ
מרכיבים:
4 כפות שמן זית
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
1 חבילת פתיתים
1/2 כוס אפונה קפואה
2 עגבניות קצוצות
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
5 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
4 כפות גבינת פרמז׳ן מגוררת
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפתיתים על פי הוראות היצרן ומניחים בקערה בצד.
-
מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים בצל ומזהיבים כ-5 דקות. לאחר מכן מצננים ומוסיפים לקערת הפתיתים.
-
מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אגוזים ופרמז׳ן, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
-
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים אגוזים ופרמז׳ן ומגישים.