קרם עגבניות שרי

לאור כל הבקשות החוזרות שלכםן, קבלו מתכון של קרם עגבניות שרי שהוא פשוט אליפות!
יש לכם מתכונים בבלוג עם קרם עגבניות שרי כמו ניוקי עננים ופתיתים אדומים.

קרם עגבניות שרי

קרם עגבניות שרי

מרכיבים:

3 כפות שמן זית+ אקסטרה לשלב הטחינה
1-2 פלפל צ’ילי טרי
6-8 שיני שום, קלופות
2 עלי בזיליקום
1 עלה מרווה – לא חובה
300 גר עגבניות שרי (אפשר מכל הסוגים. אני אוהב את התמר הקטנות והמתוקות)
מלח

תוספות למי שמעוניין:
40 גרם חמאה או: ½ מיכל שמנת מתוקה או: כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

פורסים את השום לפרוסות עבות, חוצים את הצ’ילי לאורכו (למי מכם שלא סגורים על רמת החריפות הרצויה- כדאי להוציא את הגרעינים) וחוצים את העגבניות לחצי.
במחבת רחבה מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום (ומרווה אם יש לכם) על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך אותו.
מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש. מערבבים עם כף עץ במשך 2 דקות.
מכסים עם מכסה ומבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר הבישול ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה.
מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר/ מעבד מזון וטוחנים במשך 2 דקות. אני הוספתי בשלב הזה קצת שמן זית שפתח את המרקם והפך אותו לקצת יותר רך אבל אתם לא חייבים.
מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר ל- 24 שעות או במקפיא ומפשירים בשעת הצורך.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

בצק ממולא בשוקולד

בצק ממולא בשוקולד עשוי במנגל

פורסם בשיתוף: ערוץ האוכל הכנתם גם? שתפו אותי באינסטגרם בצק ממולא בשוקולד עשוי במנגל מרכיבים: 1 ק״ג קמח 3 כפות שמרים יבשים 600 מ״ל מים

אושפלאו

אושפלאו מושלם ובקלי קלות

אושפלאו מושלם ובאמת שבקלי קלות! הכי כיף להכין אושפלאו לכל המשפחה ביום שישי ובמיוחד בחורף! אושפלאו מושלם ובקלי קלות מצרכים: 3 כוסות אורז מושרה במים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)