סבתא עדנוש, אמא עדנה, איך שבא לכם – האישה שאני הכי נהנה לבשל איתה. נשבע לכם. היא מטורללת, מצחיקה, זורמת, חצופה, לא דופקת חשבון ומפוצצת ביכולת לעורר בך רגשות אשם מעורבבים בצחוק גדול ובתיבול קדרת בקר.
היום, לקראת פסח, הכנו לכם קדרת בקר ופטריות. אצלנו בבית אמא שלי מכינה את הקדרה מכתף מס' 5 בשלמותו ואז פורסת לפני ההגשה, בסרטון בחרנו באונטריב פרוס לקוביות (אוהב לבשל איתה אבל יש גבול כמה זמן אני יכול להיות לידה ברצף) הבשר יוצא נימוח, רך, מתפורר ועשיר בטעמים. את הקדרה הזו מכינים בסיר אחר ככה שאין טינופת בבית ועדנה מוסרת שמומלץ להכין יום לפני ההגשה.
קדירת בשר ופטריות
מצרכים:
1 קילו כתף / אונטריב / צוואר
3 בצלים פרוסים
4 עלי דפנה
8 יח' פלפל אנגלי
1 חבילה פטריות שמפיניון קטנות
1 חבילה פטריות פורטבלו קטנות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה (לא חובה)
3 כפות סילאן (לא חובה)
2 כוסות מים רותחים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מזהיבים בצלים עם 1/4 כוס שמן זית, מוסיפים תבלינים ופטריות. מערבבים היטב. מוסיפים בשר ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה. מכסים ומבשלים שעתיים וחצי.
בתאבון!
תגובה אחת
היי. הרבה פעמים בוגרים לפני את הבשר בסיר מוציאים ומוסיפים שוב…
לא נחוץ?
תודה