עוגת תפוחים בבקה

אני מת על עוגות תפוחים. מהעוגה שבתא שרה ז״ל הייתה אופה כל השנה והכילה תפוחים גרני סמית מתובלים, בסוכר, קינמון ומיץ לימון ועטופים בבצק פריך חמאתי בצורת שתי וערב, עוגת תפוחים הבחושה שאמא שלי אפתה ובשנים האחרונות החליטה שבא לה להוסיף ציפורן והל, עוגת תפוחים המפורסמת בוינקל 43 באמסטרדם ועוד מיליון גרסאות מוטרפות ברחבי העולם של עוגת תפוחים.
אבל בבקה אני אוהב אפילו יותר. בצק שמרים עשיר בחמאה וחלב ובתוכו תפוחים מקורמלים וכל זה בציפוי של דבש. כאילו מה בן אדם עוד צריך בחיים האלו?

עוגת תפוחים

מצרכים:

1 קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים
2 כוסות חלב
1 ביצה מידה לארג׳
1/2 כוס סוכר
200 גר חמאה

מילוי:
1.5 כוסות סוכר
50 גר חמאה
5 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות

להברשה:
3 כפות דבש מהולות ב3 כפות מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.

מילוי:
במחבת שמים סוכר ומחממים לאט על אש נמוכה עד לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים חמאה ומערבבים. מוסיפים תפוחי עץ
ומבשלים בקרמל החמאתי כעשר דק. מצננים.

בצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים קמח ושמרים. לשים חצי דקה. מוסיפים חלב ולשים 2 דק. מוסיפים ביצה תוך כדי לישה ולבסוף מוסיפים קוביות חמאה רכה ולשים 8-10 דק.
מתקבל כדור בצק אלסטי ומעט דביק. מעבירים לקערה ומכסים. מכניסים למקרר ללילה ומינימום שעתיים.
מוציאים את הבצק ומחלקים לשני כדורים.
מרדדים כל כדור לדף גדול ומפזרים עליו את התפוחים המקורמלים. בעזרת סכין חותכים רצועות ארוכות ומגלגלים בזהירות.
מסדרים בתבנית שמתאימה לתנור מרופדת בנייר אפייה.
משאירים על השיש חצי שעה ואז מכניסים לתנור ל35-45 דק.

הברשה:
מוציאים את העוגה השחומה מהתנור ובעזרת מברשת מורחים אותה בדבש המהול
מתקבל כדור

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות עננים

קציצות עננים מפרגית

חם ומגעיל בחוץ. אין דרך אחרת לתאר את הגיהנום בחוץ, וכולי תקווה שהטמפרטורות ירדו קצת. גם אצל בני אדם, ואיכשהו נצא מהאימה שמתחוללת. הנה התרומה

יום חופש מנוצל היטב

חמש בבוקר. פאקינג חמש בבוקר השכמתי היום. אדם המתאגרף היה עסוק בלחלום בתאילנדית, קים האצנית בטח עדיין נחרה בקצב של ק״מ לדקה, אבל אני הקצתי

פיתה ביתית

פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

אם תמיד חשבתם שלהכין פיתה ביתית זה בלתי אפשרי, המתכון הזה בדיוק בשבילכם. וממש בקרוב הבית שלכם יתמלא בריח נפלא של מאפייה כמו ביום שישי בבוקר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)