מרק בשר תימני ולחוח

קבלו מרק בשר תימני ולחוח שבאמת, אבל באמת, לא בעיה להכין. נגיד זאת כך, עשר דקות להכין מרק. חמש דקות לחוח. חילבה דורשת השרייה של 24 שעות לפני הטחינה וההקצפה אבל ההכנה עצמה לוקחת דקה.
אז בתכלס, 16 דקות ואתם הבעלים הרשמיים של מרק תימני.

בואו נתחיל!

מרק בשר תימני

מרק בשר תימני ולחוח

מצרכים:

מרק:
1 בצל לבן גדול קלוף וקצוץ
5 שיני שום
2 יח מח עצם (לא חובה אבל מוסיף עולם)
חצי קילו רגל על העצם, שפונדרה, כתף, אונטריב (תבחרו)
3 עגבניות טריות מגוררות (אפשר להוסיף גם כף רסק עגבניות)
3 גזרים פרוסים וקלופים
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לקוביות גדולות
3 ענפי סלרי עם העלים
1 כף חוויאג למרק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
משחימים בשר בשמן. מוסיפים בצל ושום. משחימים היטב. מוסיפים מח עצם ועגבניות מרוסקות ומים רותחים לכיסוי. מוסיפים גזרים ותפוחי אדמה, סלרי ותבלינים. מרתיחים ומנמיכים אש. מכסים את הסיר (לא עד הסוף ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי.
מוסיפים המון עלי כוסברה ומיץ לימון לפי הטעם.

לחוח:
1 כוס קמח לבן
1 כף סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח

1 כף שמרים
1.5 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:
מערבבים את המצרכים של החלק הראשון בקערה.
יוצקים מים חמימים ושמרים לקערה נפרדת, מערבבים וממתינים חמש דק.
מאחדים בין הקערות וטורפים קלות. ממתינים עוד שלוש דק ואז במחבת טפלון לא משומנת יוצקים מהבלילה. צורבים מצד אחד עד שבצד העליון מופיעים המון חורים והמסה מעט מתייבשת. שולפים את הלחוח מהמחבת. חשוב: לא הופכים לחוח. צורבים רק מצד אחד.

16 דק חלפו. מזל טוב. יש לכם ארוחה.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קדירת בקר עיראקית

קדירת בקר עיראקית – אינגרי

אינגרי עיראקי זה אחד הדברים הכי טעימים שיש. בשר שמתבשל שעות ברוטב עגבניות חמוץ מתוק עם חצילים מטוגנים או צלויים בתנור, יש כאלו שמוסיפים גם

עוף בקשיו

עוף בקשיו

איכשהו, לא משנה מה אני עושה, אין לי מספיק זמן. כל מוצ"ש אני יושב מול היומן. כותב, בודק, מוחק, מסדר, מסדר מחדש ואחרי חצי שעה

לחם קסטן

לחם קסטן של האופה אלי אברהם (לחמא)

אלי הוא אופה מחונן, אחד מן האופים הטובים ביותר שפועלים בישראל. מצטיין בית הספר לקונדיטורים NYRS בניו יורק ומי שעומד מאחורי רבים מהלחמים היותר טובים,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)