קבלו מרק בשר תימני ולחוח שבאמת, אבל באמת, לא בעיה להכין. נגיד זאת כך, עשר דקות להכין מרק. חמש דקות לחוח. חילבה דורשת השרייה של 24 שעות לפני הטחינה וההקצפה אבל ההכנה עצמה לוקחת דקה.
אז בתכלס, 16 דקות ואתם הבעלים הרשמיים של מרק תימני.
בואו נתחיל!
מרק בשר תימני ולחוח
מצרכים:
מרק:
1 בצל לבן גדול קלוף וקצוץ
5 שיני שום
2 יח מח עצם (לא חובה אבל מוסיף עולם)
חצי קילו רגל על העצם, שפונדרה, כתף, אונטריב (תבחרו)
3 עגבניות טריות מגוררות (אפשר להוסיף גם כף רסק עגבניות)
3 גזרים פרוסים וקלופים
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לקוביות גדולות
3 ענפי סלרי עם העלים
1 כף חוויאג למרק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
משחימים בשר בשמן. מוסיפים בצל ושום. משחימים היטב. מוסיפים מח עצם ועגבניות מרוסקות ומים רותחים לכיסוי. מוסיפים גזרים ותפוחי אדמה, סלרי ותבלינים. מרתיחים ומנמיכים אש. מכסים את הסיר (לא עד הסוף ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי.
מוסיפים המון עלי כוסברה ומיץ לימון לפי הטעם.
לחוח:
1 כוס קמח לבן
1 כף סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כף שמרים
1.5 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה:
מערבבים את המצרכים של החלק הראשון בקערה.
יוצקים מים חמימים ושמרים לקערה נפרדת, מערבבים וממתינים חמש דק.
מאחדים בין הקערות וטורפים קלות. ממתינים עוד שלוש דק ואז במחבת טפלון לא משומנת יוצקים מהבלילה. צורבים מצד אחד עד שבצד העליון מופיעים המון חורים והמסה מעט מתייבשת. שולפים את הלחוח מהמחבת. חשוב: לא הופכים לחוח. צורבים רק מצד אחד.
16 דק חלפו. מזל טוב. יש לכם ארוחה.