מרק בשר תימני ולחוח

קבלו מרק בשר תימני ולחוח שבאמת, אבל באמת, לא בעיה להכין. נגיד זאת כך, עשר דקות להכין מרק. חמש דקות לחוח. חילבה דורשת השרייה של 24 שעות לפני הטחינה וההקצפה אבל ההכנה עצמה לוקחת דקה.
אז בתכלס, 16 דקות ואתם הבעלים הרשמיים של מרק תימני.

בואו נתחיל!

מרק בשר תימני

מרק בשר תימני ולחוח

מצרכים:

מרק:
1 בצל לבן גדול קלוף וקצוץ
5 שיני שום
2 יח מח עצם (לא חובה אבל מוסיף עולם)
חצי קילו רגל על העצם, שפונדרה, כתף, אונטריב (תבחרו)
3 עגבניות טריות מגוררות (אפשר להוסיף גם כף רסק עגבניות)
3 גזרים פרוסים וקלופים
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לקוביות גדולות
3 ענפי סלרי עם העלים
1 כף חוויאג למרק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
משחימים בשר בשמן. מוסיפים בצל ושום. משחימים היטב. מוסיפים מח עצם ועגבניות מרוסקות ומים רותחים לכיסוי. מוסיפים גזרים ותפוחי אדמה, סלרי ותבלינים. מרתיחים ומנמיכים אש. מכסים את הסיר (לא עד הסוף ומבשלים שעתיים-שעתיים וחצי.
מוסיפים המון עלי כוסברה ומיץ לימון לפי הטעם.

לחוח:
1 כוס קמח לבן
1 כף סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח

1 כף שמרים
1.5 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:
מערבבים את המצרכים של החלק הראשון בקערה.
יוצקים מים חמימים ושמרים לקערה נפרדת, מערבבים וממתינים חמש דק.
מאחדים בין הקערות וטורפים קלות. ממתינים עוד שלוש דק ואז במחבת טפלון לא משומנת יוצקים מהבלילה. צורבים מצד אחד עד שבצד העליון מופיעים המון חורים והמסה מעט מתייבשת. שולפים את הלחוח מהמחבת. חשוב: לא הופכים לחוח. צורבים רק מצד אחד.

16 דק חלפו. מזל טוב. יש לכם ארוחה.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

רביולי גבינה ברוטב שמנת

רביולי גבינה ברוטב שמנת

אז קיבלתי מכונת פסטה, ובשנייה וחצי נכנסתי למטבח להפתיע את מוּני ברביולי כוכבים, ולא סתם כוכבים אלא בשני צבעים, כי בואו בכל זאת מדובר פה

גלידה קטוגנית

גלידה קטוגנית

אז הכנו יחד שמנת מתוקה להקצפה וממנה הכנו חלב מרוכז וכעת הגיע החלק השלישי בטרילוגיה המרהיבה שהגיעה לקיצה בגלידה קטוגנית הום מייד לא פחות ממושלמת.

גולאש בשר

גולאש בשר וארטישוק ירושלמי

גולאש בשר אמיתי המנה המושלמת לחורף! גולאש בשר וארטישוק ירושלמי מצרכים: 1 קילו בשר צוואר 3 בצלים לבנים 3 נקניקיות קבנוס 2 יחידות מח עצם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)