מהפוכה – מקלובה בשר טחון ואורז עם כתר צ'יפס

גבירותיי ורבותיי קבלו את ״המהפוכה״ שזו בעצם מקלובה מאורז ובשר טחון עם כתר מענג של צ׳יפס תפוחי אדמה, כי מה עוד צריך תגידו לי?

מהפוכה

מקלובה בשר טחון ואורז עם כתר צ'יפס

מצרכים:

3 כוסות אורז עגול
3 תפוחי אדמה
1/4 כוס שמן זית
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 בצלים לבנים בינונים קצוצים
7 שיני שום פרוסות
1 קופסא קטנה של רבק עגבניות
1 כוס פטרוזיליה רצוצה
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים תנור במצב טורבו גריל עליון 200 מעלות
משרים את האורז בהרבה מים קרים למשך שעה.
קולפים תפוחי אדמה ופורסים ל״אצבעות״.
במחבת עם שמן זית צורבים את הצ׳יפס רק לקבלת צבע זהוב.
מעבירים לנייר סופג.
באותה מחבת מטגנים בצלים להזהבה. מוסיפים בשר טחון וצורבים עד שמשנה את צבעו.
מוסיפים רסק עגבניות, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים היטב. מורידים מחבת מהאש.
מסננים את האורז ממי ההשרייה.
בקערה מערבבים אורז ובשר מתובל.
בסיר מניחים נייר אפייה ועליו מסדרים את הציפס שצרבנו (ממש כמו בסרטון)
יוצקים את תערובת האורז והבשר ומהדקים היטב.
יוצקים מים רותחים על האורז עד שני סמ מעל פני האורז. מהיחים על הגז (להבה חזקה) עד שהנוזל יורד מתחת לפני האורז (4-5 דק) מסירים מהאש. מכסים היטב את הסיר ומכניסים לתנור לשעה בדיוק.
מוציאים מהתנור. מסירים מכסה. נותנים למהפוכה להצטנן חמש דק ואז הופכים את הסיר על צלחת/קרש גדולים.
והרי לכם מהפוכה שכולם אבל כולםםםםם אוהבים.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

שוב הוא לא צחק

אחרי עוד ארוחה מצויינת בפרנצ'י בפריז ניגשתי לשף המסעדה, גרגורי מרשאן, להחמיא לו על הטעמים, היצירתיות והסטייל הבלתי נגמר של שני המקומות שלו (מסעדה ומולה

14.05.2020

אתחיל מהסוף: בשבת בצהריים אני אפר את החוק ואפתח את המרפסת של סוסו דיזינגוף. ממשלת ישראל מוזמנת לחפש אותי. חופי הים מפוצצים. איקאה וגני הילדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)