בואו נעשה קצת דמיון מודרך (מעולם לא עשיתי אז ייתכן ואני חוטא לאמת אבל זרמו איתי): אתם בבית. בחוץ אפור מעיק עם נטייה לשחור מדכא, גשם התחיל לדפוק בחלון. זה מעט משמח אתכם. יההה, כמו באירופה – אתם אומרים לעצמכם בראש. אתם נמרחים על הספה, כי מה אכפת לנו לדמיין שאנחנו בעולם ללא עבודה, ואז, כמו מתוך חלום, אתם מריחים ארומת פרמז'ן חרוכה נמהלת בסקסיות בריח הקסום של תפוחי אדמה צלויים.
אתם עדיין פה?
זה מעט ממסטל אתכם אבל גורם לכם באופן לא נשלט לקום מהספה למטבח, בעקבות ריח גן העדן שהתפשט בכל הבית.
זהו. עד כאן הדמיון המודרך.
תפוחי אדמה צלויים עם פרמז'ן
מצרכים:
1/2 כוס מלח גס (השתמשתי במלדון, אפשר הימלאיה או מלח שאתם אוהבים)
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית רוזמרין יבש
1 כפית טימין יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אבקת שום
(אפשר להוסיף שאטה)
מערבבים היטב ושומרים בצנצנת נקייה.
20 בייבי תפו"א פרוסים לחצי לאורכם
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח איטלקי
150 גר פרמז'ן מגורר
מחממים תנור ל- 230 מעלות
יוצקים בתבנית שמן זית, תבלינים ופרמז'ן. מסדרים תפו"א, ובוזקים עוד קצת פרמז'ן.
לתנור ל30 דקות.
לתת לזה שנייה להתקרר ולהתחיל לשלוף את התפוחים. הם קראנצ׳ים וממכרים❤️
תגובה אחת
מ ע ו לה !!! תודה על מתכון טעים ומהיר הכנה