תפוחים ובצלים זה טעים

תפוחים ובצלים
צילום: חיים יוסף

תפוחים ובצלים זה טעים

מרכיבים:

2 בצלים גדולים
1/2 כוס (125 מ״ל) קרם קוקוס ללא חומרים משמרים
3 כפות קמח
מעט שמן לשימון התבנית
מלח
4 תפוחים
2 כפות מיץ לימון מסונן
2 כפות שמן אגוזים
2 כפות דבש טבעי

אופן ההכנה:

  1. פוסים את הבצלים לעובי של חצי ס״מ, מפרידים לטבעות ומשרים חצי שעה בקערה שטוחה עם הקרם קוקוס, ומדי פעם הופכים אותן.
  2. מסננים וטובלים בקערת הקמח. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומתבלים במעט מלח. (רצוי לשמור את קרם הקוקוס המסונן ולהעשיר איתו רטבים או מרקים).
  3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, עד שהתחילו להזהיב.
  4. קולפים את התפוחים ובעזרת תפוחן מרחיקים את הליבה והגרעינים ופורסים לרוחב, לעובי של 1 ס״מ. מזלפים מעל התפוחים את מיץ הלימון על מנת שלא ישחירו.
  5. מחממים שמן אגוזים ודבש בתוך מחבת טפלון. מנגבים את התפוחים במגבת נייר ומטגנים עד שהפרוסות זהובות.
  6. מניחים על צלחת ומפזרים מעל את הבצלים האפויים.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות עוף

קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך

בנקודה בה גילו לי את הקרוהן בחרתי להפוך את האוכל- לדרך חיים. מכאן נולדו שלל מתכונים וזה אחד מהם. קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך שממש תאהבו.

בצק עלים ממולא פרגית

בצק עלים ממולא בפרגית

אחת לכמה זמן יש איזו המצאה קולינרית שאני מתעצבן ממש שלא אני חשבתי עליה קודם, ואני מדבר על הבצקים המצוננים של שמרית. אני מדגיש –

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)