תפוחים ובצלים זה טעים

תפוחים ובצלים
צילום: חיים יוסף

תפוחים ובצלים זה טעים

מרכיבים:

2 בצלים גדולים
1/2 כוס (125 מ״ל) קרם קוקוס ללא חומרים משמרים
3 כפות קמח
מעט שמן לשימון התבנית
מלח
4 תפוחים
2 כפות מיץ לימון מסונן
2 כפות שמן אגוזים
2 כפות דבש טבעי

אופן ההכנה:

  1. פוסים את הבצלים לעובי של חצי ס״מ, מפרידים לטבעות ומשרים חצי שעה בקערה שטוחה עם הקרם קוקוס, ומדי פעם הופכים אותן.
  2. מסננים וטובלים בקערת הקמח. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומתבלים במעט מלח. (רצוי לשמור את קרם הקוקוס המסונן ולהעשיר איתו רטבים או מרקים).
  3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, עד שהתחילו להזהיב.
  4. קולפים את התפוחים ובעזרת תפוחן מרחיקים את הליבה והגרעינים ופורסים לרוחב, לעובי של 1 ס״מ. מזלפים מעל התפוחים את מיץ הלימון על מנת שלא ישחירו.
  5. מחממים שמן אגוזים ודבש בתוך מחבת טפלון. מנגבים את התפוחים במגבת נייר ומטגנים עד שהפרוסות זהובות.
  6. מניחים על צלחת ומפזרים מעל את הבצלים האפויים.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קיש ללא גלוטן

קיש ללא גלוטן – וישיסואז

הקלתית עשויה מרושתי – לביבת תפ״א פריכה וזהובה והמלית כוללת כרישה, קרם פרש ועירית. מחווה למרק הקלאסי, המבוסס על תפוחי אדמה וכרישה. קיש ללא גלוטן

פנקייק קטוגני

פנקייק קטוגני

הבטחתי ולכן אקיים: פנקייק קטוגני המרכיבים: 3 ביצים לארג׳ 225 גר גבינת שמנת 30% 1 כפית גדושה אבקת אפייה 3 כפות סוויטנגו/אלולוז אופן ההכנה: לשקשק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)