תפוחים ובצלים זה טעים
מרכיבים:
2 בצלים גדולים
1/2 כוס (125 מ״ל) קרם קוקוס ללא חומרים משמרים
3 כפות קמח
מעט שמן לשימון התבנית
מלח
4 תפוחים
2 כפות מיץ לימון מסונן
2 כפות שמן אגוזים
2 כפות דבש טבעי
אופן ההכנה:
- פוסים את הבצלים לעובי של חצי ס״מ, מפרידים לטבעות ומשרים חצי שעה בקערה שטוחה עם הקרם קוקוס, ומדי פעם הופכים אותן.
- מסננים וטובלים בקערת הקמח. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומתבלים במעט מלח. (רצוי לשמור את קרם הקוקוס המסונן ולהעשיר איתו רטבים או מרקים).
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, עד שהתחילו להזהיב.
- קולפים את התפוחים ובעזרת תפוחן מרחיקים את הליבה והגרעינים ופורסים לרוחב, לעובי של 1 ס״מ. מזלפים מעל התפוחים את מיץ הלימון על מנת שלא ישחירו.
- מחממים שמן אגוזים ודבש בתוך מחבת טפלון. מנגבים את התפוחים במגבת נייר ומטגנים עד שהפרוסות זהובות.
- מניחים על צלחת ומפזרים מעל את הבצלים האפויים.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(7) אי סבילות ללקטוז