״וולנטיינז״. מרגש, לא?
אני פחות בחור של ימים סמליים כאלו.
זאת אומרת, יש בהם משהו נחמד. (אם זה לצד תותים במסקרפונה אז בכלל)
אבל האם אנחנו באמת צריכים יום שצועק ״אהבה״?
הלוואי ונצעק את זה כל יום, חזק כזה, מבפנים.
בשנה וחודשיים האחרונים מאז שמון וריי נולדו, הכרתי את שירנקה החדשה.
מדי פעם אחרי שהתאומים נרדמים אנחנו משקיעים ערב אחד לעצמנו. ארוחה לאור נרות כמו שאנחנו אוהבים, בסלון שלנו.
וכשזה רק שנינו, לפעמים אפילו לא צריך לדבר. אנחנו מבינים אחד את השנייה במבט. והאהבה העצומה מורגשת.
ובשנה הזו שהצטרפו אלינו 2 היצורים המושלמים האלו, אני פתאום שם לב לכמה פעמים אני מזכיר להם כמה אבא אוהב אותם וכמה הוא יעשה בשבילם הכל כולל הכל. לנצח נצחים. עד שאני אהיה זקן ממש.
נראה לי שהגיע הזמן להניח את הפלאפון, להכין תותים במסקרפונה מפנק ולנשנש עם מי שלצידכם.
תייגו אותי באינסטגרם אם הכנתם!
תותים במסקרפונה בתוספת בלסמי – הקינוח הכי חגיגי
מרכיבים:
חבילת מסקרפונה (250 גרם)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
3 כפות אבקת סוכר
סלסלת תותים
בלסמי מצומצם להגשה
אופן ההכנה:
- קולי תותים (זה בעצם הרוטב תותים הנוזלי): לוקחים חצי סלסלת תותים ומנתקים אותם מהעלים. מעבירים אותם לכלי וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או לחילופין בבלנדר, עד שנוצרת המחית.
- שמים שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערת המיקסר ומתחילים להקציף על מהירות נמוכה, ומעלים את המהירות בהדרגתיות עד למהירות גבוהה מאד. מקציפים בסבלנות עד שנוצרת קצפת תפוחה, כ-4 דקות.
- מניחים את המסקרפונה בקערה ומערבלים כחצי דקה על מנת ״לפתוח״ לה את המרקם- לרכך אותה.
- מקפלים בעדינות את תערובת הקצפת אל הקערה עם המסקרפונה עד שהתערובת אחידה.
- בהגשה מניחים את הקרם על צלחת ההגשה לפי מספר הסועדים (אם אתם מכינים כקינוח אישי- בערך 3 כפות) ועלייה מניחים 3 כפות מהקולי תותים. מוסיפים כמה חתיכות תותים למעלה ומזלפים בלסמי מצומצם שייתן מתיקות כיפית. בתיאבון!
לשדרוג:
אם אתם מחובבי המרנג, ניתן להכין מראש ולהרכיב את כל הקינוח מעל נשיקה גדולה של מרנג.