פורסם בשיתוף: ערוץ האוכל
הכנתם גם? שתפו אותי באינסטגרם
שיפודי קבב דג ושום ירוק על חציל שרוף, ציזיקי וסלסת עגבניות
מרכיבים:
לקבב
1 ק״ג פילה בורי טחון
פטרוזיליה
נענע
שומר
פלפל חריף ירוק
שמן זית
פלפל שחור
מלח
גבעולים של שום ירוק (כמספר הקבבים שרוצים להכין)
חציל
לסלסת עגבניות
2 עגבניות צלויות על אש גלויה / מנגל
פלפל ירוק חריף
גבעולי שום ירוק
חצי כוס שמן זית
לציזיקי
גביע יוגורט כבשים / עיזים
מלח
שמיר
נענע
פטרוזיליה
כוסברה
3 שיני שום
זרעי כמון
כף דבש
2 כפות חומץ
מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה:
- נתחיל עם סלסת העגבניות: צולים את העגבניות ומכניסים אותן לבלנדר מוט עם הקליפה. מוסיפים פלפל ירוק חריף ומעט גבעולי שום ירוק וחצי כוס שמן זית. טוחנים היטב למרקם חלק.
- הכנת הצזיקי: קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים ליוגורט. מתבלים במלח, זרעי כמון, שיני שום קצוצות, דבש, חומץ ומיץ לימון טרי.
- הכנת הקבב: קוצצים דק את עשבי התיבול (נענע, שומר, פטרוזיליה) ומערבבים אותם יחד עם הדג הטחון. מוסיפים פלפל חריף ירוק קצוץ לפי הטעם, ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
אופן הכנת הקבב: . מערבבים היטב עם הידיים, ומלפפים כל קבב מסביב לגבעול של שום ירוק.
צורבים על המנגל את הקבבים המלופפים.
במקביל חורכים על המנגל או אש גלויה חציל.
הרכבת המנה:
מוציאים את בשר החציל מהקליפה ומועכים עם מזלג במרכז הצלחת. מזלפים מעליו את הצזיקי ומניחים את שיפודי הדג. מתבלים בעוד ציזיקי וסלסת עגבניות מעל הכל. אפשר לתת עוד נגיעה של שמן זית ומיץ מחצי לימון.