שיפודי קבב דגים ושום ירוק על חציל שרוף, ציזיקי וסלסת עגבניות

צילום: סופגי
צילום: סופגי

פורסם בשיתוף: ערוץ האוכל

הכנתם גם? שתפו אותי באינסטגרם

שיפודי קבב דג ושום ירוק על חציל שרוף, ציזיקי וסלסת עגבניות

מרכיבים:
לקבב
1 ק״ג פילה בורי טחון
פטרוזיליה
נענע
שומר
פלפל חריף ירוק
שמן זית
פלפל שחור
מלח
גבעולים של שום ירוק (כמספר הקבבים שרוצים להכין)
חציל
לסלסת עגבניות
2 עגבניות צלויות על אש גלויה / מנגל
פלפל ירוק חריף
גבעולי שום ירוק
חצי כוס שמן זית
לציזיקי
גביע יוגורט כבשים / עיזים
מלח
שמיר
נענע
פטרוזיליה
כוסברה
3 שיני שום
זרעי כמון
כף דבש
2 כפות חומץ
מיץ מלימון שלם 

אופן ההכנה:

  1. נתחיל עם סלסת העגבניות: צולים את העגבניות ומכניסים אותן לבלנדר מוט עם הקליפה. מוסיפים פלפל ירוק חריף ומעט גבעולי שום ירוק וחצי כוס שמן זית. טוחנים היטב למרקם חלק.
  2. הכנת הצזיקי: קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים ליוגורט. מתבלים במלח, זרעי כמון, שיני שום קצוצות, דבש, חומץ ומיץ לימון טרי.
  3. הכנת הקבב: קוצצים דק את עשבי התיבול (נענע, שומר, פטרוזיליה) ומערבבים אותם יחד עם הדג הטחון. מוסיפים פלפל חריף ירוק קצוץ לפי הטעם, ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

אופן הכנת הקבב: . מערבבים היטב עם הידיים, ומלפפים כל קבב מסביב לגבעול של שום ירוק.
צורבים על המנגל את הקבבים המלופפים.
במקביל חורכים על המנגל או אש גלויה חציל.
הרכבת המנה:
מוציאים את בשר החציל מהקליפה ומועכים עם מזלג במרכז הצלחת. מזלפים מעליו את הצזיקי ומניחים את שיפודי הדג. מתבלים בעוד ציזיקי וסלסת עגבניות מעל הכל. אפשר לתת עוד נגיעה של שמן זית ומיץ מחצי לימון.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סיר סימני החג

סיר סימני החג

קבלו את ״סיר סימני החג״ שהשנה כל כך מתבקשים ונדרשים לחיינו בגרסה קצת אחרת, מעושנת וחגיגית במיוחד, והכי הכי חשוב: קל בטירוף להכנה בזכות הגריל

קציצות עם בצל מקורמל

קציצות עם בצל מקורמל

קציצות בקר בערימה מכובדת של בצלים מקורמלים- זה לא פחות משילוב מהשמיים. תשקיעו בקרמול הבצל, בסבלנות ואהבה, אתם לא יודעים כמה זה שווה את זה.

מרק עצמות ועוף

מרק עצמות ועוף לשבירת הצום

מי אמר שמרק אוכלים רק בסעודה המפסקת? אני מת על מרקים ועל מרק עצמות ועוף במיוחד. זה אולי אחד המאכלים הכי מופלאים שהמציאו בהיסטוריית האוכל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)