שורבה טריפוליטאית

את המנה של שורבה טריפוליטאית (יש גם גרסה עיראקית עם אורז ועוף), שירנקה גילתה לי לפני 12 שנה. בערך. היינו בתחילת הקשר הזוגי שלנו, ושירנקה אמרה שהיא מתה מרעב. אז בניגוד להיום לא היו לי בבית מקרר מפוצץ וסירים מלאים על הכיריים כי בגדול הייתי רווק, די מרושש, שאוהב אוכל צוות במסעדה, לשבת במסעדות של קולגות ובגדול לא ממש אוכל בבית. או בכלל. בכל אופן שירנקה קמה למטבח ואמרה שהיא מבשלת לי ארוחה רומנטית. זה היה הבית שלי אבל עברנו לגור יחד בדייט השני (באמת) אז היא הכירה כבר הכל.
נמרחתי בספה, ניסיתי לנוח, הסתמסתי עם הטבחים של המסעדות ואז חצי שעה אח"כ שירנקה הגיעה עם סיר שבו מרק עגבניות ופסטה ומלא לימון וסחוג בצד.
כשטעמתי הבנתי שזה לא מרק אלא רוטב. אבל נוזלי כמו מרק. משהו בין לבין. יצור כלאים. גזע תערובת.
לקחתי כפית סחוג, לימון מעל וביס וזה היה אחד הביסים שיזכרו לנצח. בחמישייה הפותחת. ממליץ בחום. הנה מתכון.

שורבה טריפוליטאית

שורבה טריפוליטאית

מצרכים:

10 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל ירוק חריף
4 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית שאטה גרוס
1-2 כפיות סוכר (אני לא מוסיף)
400 גר פסטה קצרה לא מבושלת
1 ליטר מים רותחים
מלח ופלפל
1 לימון להגשה

אופן ההכנה:

בשמן זית מאדים שום וחריף.
מוסיפים רסק, פפריקות, סוכר ומטגנים בחום נמוך שלוש דק.
מוסיפים מים רותחים. מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים פסטה ומערבבים. מבשלים עשר דק עד שהפסטה מוכנה ומגישים לצד חצי לימון.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פנקייק עננים

פנקייק עננים

ב- 2009 יצא הספר הראשון שלי ״מטבח ישראלי״ והוא כולל בתוכו מתכון לפנקייק ברוטב חלבה ושוקולד לבן שזה החיים, ומאז אין שבוע שלא מבקשים ממני

עוגת ביסקוויטים עומדים

עוגת ביסקוויטים עומדים

וואלק התרגשתי בטירוף כשפנו אלי מאסם לבחור את אחד משלל המוצרים שלהם כדי לייצר ביס ישראלי. האמת שזה די פשוט כי המוצרים שלהם אלו מוצרים

רביולי גבינה ברוטב שמנת

רביולי גבינה ברוטב שמנת

אז קיבלתי מכונת פסטה, ובשנייה וחצי נכנסתי למטבח להפתיע את מוּני ברביולי כוכבים, ולא סתם כוכבים אלא בשני צבעים, כי בואו בכל זאת מדובר פה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)