את המנה של שורבה טריפוליטאית (יש גם גרסה עיראקית עם אורז ועוף), שירנקה גילתה לי לפני 12 שנה. בערך. היינו בתחילת הקשר הזוגי שלנו, ושירנקה אמרה שהיא מתה מרעב. אז בניגוד להיום לא היו לי בבית מקרר מפוצץ וסירים מלאים על הכיריים כי בגדול הייתי רווק, די מרושש, שאוהב אוכל צוות במסעדה, לשבת במסעדות של קולגות ובגדול לא ממש אוכל בבית. או בכלל. בכל אופן שירנקה קמה למטבח ואמרה שהיא מבשלת לי ארוחה רומנטית. זה היה הבית שלי אבל עברנו לגור יחד בדייט השני (באמת) אז היא הכירה כבר הכל.
נמרחתי בספה, ניסיתי לנוח, הסתמסתי עם הטבחים של המסעדות ואז חצי שעה אח"כ שירנקה הגיעה עם סיר שבו מרק עגבניות ופסטה ומלא לימון וסחוג בצד.
כשטעמתי הבנתי שזה לא מרק אלא רוטב. אבל נוזלי כמו מרק. משהו בין לבין. יצור כלאים. גזע תערובת.
לקחתי כפית סחוג, לימון מעל וביס וזה היה אחד הביסים שיזכרו לנצח. בחמישייה הפותחת. ממליץ בחום. הנה מתכון.
שורבה טריפוליטאית
מצרכים:
10 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל ירוק חריף
4 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית שאטה גרוס
1-2 כפיות סוכר (אני לא מוסיף)
400 גר פסטה קצרה לא מבושלת
1 ליטר מים רותחים
מלח ופלפל
1 לימון להגשה
אופן ההכנה:
בשמן זית מאדים שום וחריף.
מוסיפים רסק, פפריקות, סוכר ומטגנים בחום נמוך שלוש דק.
מוסיפים מים רותחים. מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים פסטה ומערבבים. מבשלים עשר דק עד שהפסטה מוכנה ומגישים לצד חצי לימון.
תגובה אחת
יצא טעים ממש
השתמשתי בפתיתים במקום וזה הצריך עוד 2 כוסות מים בערך