שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

קציצות פרגית לימוניות בשומר ובצלים 

קציצות פרגית לימוניות

 

חיכיתי ליום הזה המון המון זמן.
העסקים של חבריי המסעדנים ושלי- סגורים כבר מספר חודשים לא מבוטל.
ותודה לאל- שהיום הזה הגיע. המסעדות נפתחות מחדש.
אין מרוגש ממני.
התגעגעתי לזה כל כך.

ומי יודע אם לא יסגרו עלינו בעוד חודש? אף אחד.
אז זו שמחה שמהולה בכל החרדות, פחדים וחששות האפשריים.
אבל אין מה לעשות, עם זה ננצח.

ולענייננו,
את הקציצות פרגית הנפלאות האלו הכנתי בצהרי שבת האחרונים.
לרוב, זה זמן מעולה בשבילי להעמיד כמה סירים לכל המשפחה
וגם לצפויים לבקר…

זהו.
קציצות פרגית לימוניות, נחות על שומר ובצל, עם זיתים, אפונת שלג ופלחי לימון.
שיהיה בתיאבון.

מכינים גם? תראו לי באינסטגרם, אני מת על זה.

קציצות פרגית לימוניות בשומר ובצלים

מרכיבים:

לקציצות
1 קילו פרגית טחונה
1 ביצה
1 כפית כורכום
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 כפית מלח
שמן זית לטיגון

לתבשיל
1 בצל יבש חתוך ל6
2 שומר חתוך לרבעים
6 שיני שום
20 זיתים
20 תרמילי אפונת שלג
1 לימון פרוס לפלחים של 1/6
כפית כורכום
חצי כפית מלח
2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה: 

  1. מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים אותם היטב. מקצצים לקציצות בגודל שאתם אוהבים ומניחים בצד.
  2. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הקציצות בעדינות, כ-5 דקות מכל צד עד שהן משחימות. מניחים על נייר סופג.
  3. משתמשים באותו סיר- ומניחים בו את חתיכות הבצל, רבעי השומר, שיני שום וצורבים כ-10 דקות. (נזהרים לא לשרוף).
  4. מוסיפים את הקציצות, זיתים, אפונת שלג ופלחי לימון. מתבלים בכורכום ומלח.
  5. מוסיפים לתבשיל 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומביאים עד לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  6. מורידים את המכסה, מגבירים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות ולהצטמטם.
  7. מתקנים תיבול אם יש צורך ואוכלים!
  8. ממליץ מהלב להגיש עם אורז. תעשו את זה 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

לביבות תירס וצ׳יפוטלה

לביבות תירס וצ׳יפוטלה

לביבות תירס וצ'יפוטלה הן תמונת הפרופיל של חיי בגיל 21. זרוק וחופשי ומאושר על החוף בטולום. אפס דאגות. בערב ניגשתי לאחד מדוכני האוכל ליד החוף

בוריקה שוק הכרמל

בוריקה שוק הכרמל 

אחד מיני מאכלים שישראלים פשוט מתים עליהם. בוריקה! והדוכן בשוק הכרמל שאני לא יודע איך- אבל מכין בוריקה טעימה למדי. חייבים לנסות את זה בבית.

לחם קסטן

לחם קסטן של האופה אלי אברהם (לחמא)

אלי הוא אופה מחונן, אחד מן האופים הטובים ביותר שפועלים בישראל. מצטיין בית הספר לקונדיטורים NYRS בניו יורק ומי שעומד מאחורי רבים מהלחמים היותר טובים,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)