חיכיתי ליום הזה המון המון זמן.
העסקים של חבריי המסעדנים ושלי- סגורים כבר מספר חודשים לא מבוטל.
ותודה לאל- שהיום הזה הגיע. המסעדות נפתחות מחדש.
אין מרוגש ממני.
התגעגעתי לזה כל כך.
ומי יודע אם לא יסגרו עלינו בעוד חודש? אף אחד.
אז זו שמחה שמהולה בכל החרדות, פחדים וחששות האפשריים.
אבל אין מה לעשות, עם זה ננצח.
ולענייננו,
את הקציצות פרגית הנפלאות האלו הכנתי בצהרי שבת האחרונים.
לרוב, זה זמן מעולה בשבילי להעמיד כמה סירים לכל המשפחה
וגם לצפויים לבקר…
זהו.
קציצות פרגית לימוניות, נחות על שומר ובצל, עם זיתים, אפונת שלג ופלחי לימון.
שיהיה בתיאבון.
מכינים גם? תראו לי באינסטגרם, אני מת על זה.
קציצות פרגית לימוניות בשומר ובצלים
מרכיבים:
לקציצות
1 קילו פרגית טחונה
1 ביצה
1 כפית כורכום
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 כפית מלח
שמן זית לטיגון
לתבשיל
1 בצל יבש חתוך ל6
2 שומר חתוך לרבעים
6 שיני שום
20 זיתים
20 תרמילי אפונת שלג
1 לימון פרוס לפלחים של 1/6
כפית כורכום
חצי כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים אותם היטב. מקצצים לקציצות בגודל שאתם אוהבים ומניחים בצד.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הקציצות בעדינות, כ-5 דקות מכל צד עד שהן משחימות. מניחים על נייר סופג.
- משתמשים באותו סיר- ומניחים בו את חתיכות הבצל, רבעי השומר, שיני שום וצורבים כ-10 דקות. (נזהרים לא לשרוף).
- מוסיפים את הקציצות, זיתים, אפונת שלג ופלחי לימון. מתבלים בכורכום ומלח.
- מוסיפים לתבשיל 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומביאים עד לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- מורידים את המכסה, מגבירים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות ולהצטמטם.
- מתקנים תיבול אם יש צורך ואוכלים!
- ממליץ מהלב להגיש עם אורז. תעשו את זה 🙂