קציצות עננים מפרגית

חם ומגעיל בחוץ. אין דרך אחרת לתאר את הגיהנום בחוץ, וכולי תקווה שהטמפרטורות ירדו קצת. גם אצל בני אדם, ואיכשהו נצא מהאימה שמתחוללת.
הנה התרומה הצנועה שלי בשבילכם להיום: קציצות עננים מפרגית. אין טעים כזה. נשבע.
הן רכות ועסיסיות ונימוחות ועטופות במעטפת עדינה של סולת שעל הדרך גם מסמיכה לנו את הרוטב שבסה״כ מורכב מבצל, שום ובטטות.
המתכון הזה בעצם נולד מגרסא ישנה של אמא שלי שהייתה מכינה שוקי עוף עם המון בטטות ובצל, המון אבקת מרק, המון סוכר חום.
את השוקיים הפכתי לקציצות, על האבקה והסוכר ויתרתי. אתם יכולים לצקת מרק עוף אם יש לכם (ותמיד כדאי שיהיה לכם לשעת מצור עולמי) או מים רותחים. אז איך עושים עננים?

קציצות עננים

קציצות עננים מפרגית

מצרכים:

1 קילו פרגית טחונה
2 ביצים
1 בצל מגורר/טחון או קצוץ דק
1 קישוא ירוק גדול ומגורר, בסחוט היטב מהנוזל הירקרק זרחני
מלח ופלפל

אופן הכנה:
פשוט לערבב ולקצץ בגודל שבא לכם. לצפות בסולת משני הצדדים ולטגן בשמן זית משני הצדדים. להוציא מהסיר.
להוסיף לסיר מעט שמן זית ולטגן בצל לבן וסגול (אפשר רק צבע אחד) 10 שיני שום (בסרטון שמתי שלוש שיני שום פנינה) ושתי בטטות חתוכות לקוביות. מחזירים את הקציצות.
יוצקים מים או ציר רותחים עד גובה חצי מהקציצות. מביאים לרתיחה. מתבלים. מנמיכים להבה. נותנים ביס כשזה רותח מהסיר ונשרפים. ובנינו, זה פי אלף טעים יום למחרת. אז אל תאמינו לספינים.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קניידלך קטוגני

קניידלך קטוגני

קניידלך זה אחד המאכלים שאני הכי אוהב. אני אוהב אותם רכים, גדולים, מלאי טעם ובשלוש שנים האחרונות נטולי קמח מצה. מכיוון שלא יכולתי לוותר על

לחמניות מאודות כשרות לפסח

לחמניות מאודות כשרות לפסח

קיבלתי ממגנוס את סיר הפלא My pan, שזה בעצם סיר אידוי וטיגון עם מסננת בילד אין, כלום לא נדבק אליו והוא באמת אחד האהובים. ישבנו

בשר כבוש במלח

בשר כבוש במלח

מתכון של דר׳ אורי מאיר צ׳יזיק, והפעם: בשר כבוש במלח. למעשה, הכנת נקניק בצורה מסורתית עתיקה. קבירה של גוש בשר במערה של מלח ואחכ שטיפה,

תגובה אחת

  1. תודה עומר על המתכון. זה מתכון של אמא שלי ואכלתי אותו בתור ילדה קטנה השינוי היחיד היה בזה שהיא הייתה מכינה את הקציצות עם ביצה וקמח מצה ולא עם סולת ומבשלת אותן עם כל הירקות ששמים במרק ולא תטגנת והיה יוצא גם מרק נהדר על הדרך. אז תודה על הזיכרונות. בברכה שרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)