חם ומגעיל בחוץ. אין דרך אחרת לתאר את הגיהנום בחוץ, וכולי תקווה שהטמפרטורות ירדו קצת. גם אצל בני אדם, ואיכשהו נצא מהאימה שמתחוללת.
הנה התרומה הצנועה שלי בשבילכם להיום: קציצות עננים מפרגית. אין טעים כזה. נשבע.
הן רכות ועסיסיות ונימוחות ועטופות במעטפת עדינה של סולת שעל הדרך גם מסמיכה לנו את הרוטב שבסה״כ מורכב מבצל, שום ובטטות.
המתכון הזה בעצם נולד מגרסא ישנה של אמא שלי שהייתה מכינה שוקי עוף עם המון בטטות ובצל, המון אבקת מרק, המון סוכר חום.
את השוקיים הפכתי לקציצות, על האבקה והסוכר ויתרתי. אתם יכולים לצקת מרק עוף אם יש לכם (ותמיד כדאי שיהיה לכם לשעת מצור עולמי) או מים רותחים. אז איך עושים עננים?
קציצות עננים מפרגית
מצרכים:
1 קילו פרגית טחונה
2 ביצים
1 בצל מגורר/טחון או קצוץ דק
1 קישוא ירוק גדול ומגורר, בסחוט היטב מהנוזל הירקרק זרחני
מלח ופלפל
אופן הכנה:
פשוט לערבב ולקצץ בגודל שבא לכם. לצפות בסולת משני הצדדים ולטגן בשמן זית משני הצדדים. להוציא מהסיר.
להוסיף לסיר מעט שמן זית ולטגן בצל לבן וסגול (אפשר רק צבע אחד) 10 שיני שום (בסרטון שמתי שלוש שיני שום פנינה) ושתי בטטות חתוכות לקוביות. מחזירים את הקציצות.
יוצקים מים או ציר רותחים עד גובה חצי מהקציצות. מביאים לרתיחה. מתבלים. מנמיכים להבה. נותנים ביס כשזה רותח מהסיר ונשרפים. ובנינו, זה פי אלף טעים יום למחרת. אז אל תאמינו לספינים.
תגובה אחת
תודה עומר על המתכון. זה מתכון של אמא שלי ואכלתי אותו בתור ילדה קטנה השינוי היחיד היה בזה שהיא הייתה מכינה את הקציצות עם ביצה וקמח מצה ולא עם סולת ומבשלת אותן עם כל הירקות ששמים במרק ולא תטגנת והיה יוצא גם מרק נהדר על הדרך. אז תודה על הזיכרונות. בברכה שרה