קציצות עננים מפרגית

חם ומגעיל בחוץ. אין דרך אחרת לתאר את הגיהנום בחוץ, וכולי תקווה שהטמפרטורות ירדו קצת. גם אצל בני אדם, ואיכשהו נצא מהאימה שמתחוללת.
הנה התרומה הצנועה שלי בשבילכם להיום: קציצות עננים מפרגית. אין טעים כזה. נשבע.
הן רכות ועסיסיות ונימוחות ועטופות במעטפת עדינה של סולת שעל הדרך גם מסמיכה לנו את הרוטב שבסה״כ מורכב מבצל, שום ובטטות.
המתכון הזה בעצם נולד מגרסא ישנה של אמא שלי שהייתה מכינה שוקי עוף עם המון בטטות ובצל, המון אבקת מרק, המון סוכר חום.
את השוקיים הפכתי לקציצות, על האבקה והסוכר ויתרתי. אתם יכולים לצקת מרק עוף אם יש לכם (ותמיד כדאי שיהיה לכם לשעת מצור עולמי) או מים רותחים. אז איך עושים עננים?

קציצות עננים

קציצות עננים מפרגית

מצרכים:

1 קילו פרגית טחונה
2 ביצים
1 בצל מגורר/טחון או קצוץ דק
1 קישוא ירוק גדול ומגורר, בסחוט היטב מהנוזל הירקרק זרחני
מלח ופלפל

אופן הכנה:
פשוט לערבב ולקצץ בגודל שבא לכם. לצפות בסולת משני הצדדים ולטגן בשמן זית משני הצדדים. להוציא מהסיר.
להוסיף לסיר מעט שמן זית ולטגן בצל לבן וסגול (אפשר רק צבע אחד) 10 שיני שום (בסרטון שמתי שלוש שיני שום פנינה) ושתי בטטות חתוכות לקוביות. מחזירים את הקציצות.
יוצקים מים או ציר רותחים עד גובה חצי מהקציצות. מביאים לרתיחה. מתבלים. מנמיכים להבה. נותנים ביס כשזה רותח מהסיר ונשרפים. ובנינו, זה פי אלף טעים יום למחרת. אז אל תאמינו לספינים.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פרלינים קטוגניים

פרלינים קטוגניים

נתחיל מהסוף: אני לא משתמש כמעט בממתיקים בבית. היחידי שאני לעיתים רחוקות משתמש הוא אלולוז, אבל בעקרון אני מאד בעד גמילה ממתוק, גם אם המתוק

קרם חצילים חדר האוכל

קרם חצילים ולאבנה של חדר האוכל

קרם חצילים שהתחיל כמטבל תמים, ומהר מאוד הפך למנת הדגל במסעדת חדר האוכל, עם תוספת הלאבנה שמשדרגת כל- כך. אחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה תבינו!

גראטן קישואים

גראטן קישואים יווני

הטיסה ליוון לא שחררה אותי נפשית, בעיקר קולינרית. בימים שאני לא מאה אחוז אני פורח במטבח. יש לי אישור מרופא. אני יכול לקלוף שק של

תגובה אחת

  1. תודה עומר על המתכון. זה מתכון של אמא שלי ואכלתי אותו בתור ילדה קטנה השינוי היחיד היה בזה שהיא הייתה מכינה את הקציצות עם ביצה וקמח מצה ולא עם סולת ומבשלת אותן עם כל הירקות ששמים במרק ולא תטגנת והיה יוצא גם מרק נהדר על הדרך. אז תודה על הזיכרונות. בברכה שרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)