אתמול אחרי הגן הכנו את הקציצות שהפכו למנת דגל אצלנו בבית. לפני חודשיים בערך מוּן חזרה מחברה ואמרה שאכלה קציצות עדשים כתומות ממש טעימות. סימסתי לאמא של החברה שסיפרה לי שהכינה לילדים קציצות עדשים קפואות שקנתה וממש שמחה שמוּן אהבה. קציצות עדשים קפואות לא היו לי בבית אבל עדשים כתומות היו ומיד ניגשנו למלאכה להכין קציצות עדשים כתומות הכי טעימות שיש.
מוּן ביקשה שזה יהיה ״מעט מעניין״ אז הוספנו קארי צהוב שזה תבלין שהיא לא ממש הכירה. את פירורי הלחם ניתן להחליף בקמח מצה/ קמח שקדים/ שיבולת שועל. אפשר להוסיף עשבים אהובים ובכלל, תמיד כיף לשדרג מתכונים❤️
המנה הזו מככבת אצלנו מאז בבית ואתמול לוּס הצטרפה לבישולים. אם בא גם לכם לשלב את הילדים במטבח ולהרוויח זמן איכות הכי שווה שיש, ועל הדרך בית ספר לחיים לילדים, מוזמנים לרכוש את הספר שלנו. לינק לרכישה >
קציצות עדשים כתומות
מצרכים:
1 כוס עדשים כתומות מבושלות 15 דקות במים רותחים עד ריכוך. מסוננות לחלוטין
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
2 גזרים מגוררים
1 בצל מגורר
2 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית כורכום מגורר או 1/2 כפית כורכום אבקה
1 כפית קארי צהוב אם בא לכם
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מערבבים הכל ומכינים קציצות. מטגנים בשמן זית 3 דקות מכל צד. אפשר לאפות 20 דקות ב200 מעלות.
למטבל:
1 שמנת חמוצה של פעם
1 יוגורט יווני 10 אחוז
6 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 שן שום כתושה
מיץ לימון ומלח
2 תגובות
תודה על המתכון. קראתי כבר המון מתכונים לקציצות עדשים וברובם העדשים לא היו מבושלות לכן מעולם לא הכנתי קציצות עדשים. מאחר ואין לי ילדים בבית יותר – תכין את עצמך ליום הזה כי הוא מגיע יותר מהר ממה שרוצים… אז במילא לא היה למי להכין. כעת שיש לי בעיה עם כליות ואני צריכה לשמורä אז קציצות העדשים שלך באות בדיוק במקום. תודה. בברכה שרה
עומר הי ,
למרות שעקבתי אחרי המתכון במדוייק , התערובת יצאה נוזלית מידי , ולכן היה קשה ליצור כדורים , ואחרי האפייה , הן יצאו יבשות …
במה כשלתי ?
🙂