הגעגוע ליוון הכריע אותי והחלטתי להכין למשפחה נחמה יוונית בסגנון הונגרי (או משהו כזה). את הציפוי המתקתק החלפתי בחמאת אורגנו, שום ומלח גס.
אז נניח גם לכם בא קיורטוש יווני טעים מבצק שמרים חמאתי מושלם, אבל אתם חוששים מכמויות השומן? אז חלאס. הנה פתרון. חמאה מופחתת 26 אחוז שומן של לורפק. היא תעשה עבורכם בדיוק את אותה עבודה מופלאה רק בפחות שומן!
והמאפה? הכי קל בארץ נשבע לכם. מכינים בצק שמרים (המתכון למטה) מתפיחים שעה וכל מה שאתם זקוקים לו עכשיו זה מערוך ונייר אפייה (ולהמתין 20 דק)
הקיורטוש המקורי מצופה סוכר וקינמון אבל בגרסה היוונית יש חמאת אורגנו מרהיבה שתפיץ באפייה ריח ממכר אז תזהרו. שלא תגידו שלא אמרתי מראש.
הנה מתכון וקדימה להתחיל ללפף.
קיורטוש יווני
מצרכים:
500 גר קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
50 גר חמאה לורפק מופחתת שומן
כוס חלב
אופן ההכנה:
לשים את כל המצרכים עשר דק לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
מתפיחים שעה באזור חמים ונעים.
מוציאים אוויר ומלפפים על מערוך בול כמו בסרטון.
מרדדים קלות.
מערבבים 50 גר חמאה עם כף אורגנו מיובש, כפית שום כתוש
מברישים את הבצק ואופים 20 דק ב185 מעלות. מוציאים מהתנור מברישים בחמאה נוספת ואופים עוד חמש דק.
שולפים את המערוך והנייר ויאללה ביס
תגובה אחת
מנסיון מוצלח,
ניתן לגלגל את הקיורטש על גליל נייר סופג עטוף בנייר אפיה, כך ניתן להכין כמה מאפי קיורטש בו זמנית.