שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

פשטידת פתיתים ועוף

פעם פעם, בספר הבישול הראשון שאי פעם הוצאתי, שהוא ״מטבח ישראלי״,
הייתה מנה נפלאה של שוקי עוף ופתיתים בראס אל חנות.
עם השנים הרגשתי צורך לעשות את המנה הזו בגרסה קצת שונה,
אז פשטידת פתיתים ועוף היא מעין ווריאציה קלילה יותר ונוחה יותר, ואהובה על ילדים מאוד (מנסיון, מאוד!).
כל כך חכיתי שמון וריי כבר יתחילו לטעום ולאכול ולהיגמל מהבקבוק שלהם,
ואז כשהרגע הזה הגיע- פשטידת פתיתים הייתה אחת המנות הראשונות שבישלתי להם.
והם כל כך אוהבים את זה.

הכנתם את זה בארוחת צהריים לילדים שלכם והם גם אהבו? תתייגו אותי באינסטגרם 🙂

 

צילום: טל סיוון ציפורין

פשטידת פתיתים ועוף

מרכיבים:

1/4 כוס שמן זית
500 גרם עוף מפורק מהמרק ללא עור ועצמות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום שלמות קלופות וקצוצות
3 כוסות פתיתים בצורת כוכבים
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר מרק עוף)

 

 

צילום: טל סיוון ציפורין

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר עמוק ומשחימים את העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. לאחר מכן מוציאים מהסיר.
  2. מוסיפים לסיר את הבצלים, גזר ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים זהובים ויפים.
  3. מוסיפים את הפתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
  4. מחזירים לסיר את העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 35 דקות.
  6. כדי להפוך את הפשטידה בשלמותה על צלחת הגשה, נותנים לתבשיל להצטנן מעט ומכסים אותו עם צלחת רחבה יותר מדפנות הסיר.
    מצמידים אותה היטב לסיר, מחזיקים ב2 הידיות והופכים בזהירות על צלחת ההגשה.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

טירמיסו

טירמיסו מלחם קסטן

טירמיסו – הקינוח האיטלקי הכי אהוב וגם הכי מוכר (אחרי הגלידה). הסיפור מאחורי שם המנה, שכבר מזמן הפך לקלישאה (טירה-מי-סו), כנראה מרמז דווקא על הדרך

3 תגובות

  1. הי עומר,
    מתכננת להכין לילדים מחר. אין לי ראס אל חנות 🙁 האם יש תבלינים שיכולים להוות תחליף ראוי?
    תודה! בלוג מקסים

    1. תודה אסתי!
      בגלל שראס אל חנות זו תערובת תבלינים תוכלי לשלב מכמה דברים שיש בבית, כמון/בהרט גם יכולים להוות תחליף מעולה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)