פשטידת פתיתים ועוף

פעם פעם, בספר הבישול הראשון שאי פעם הוצאתי, שהוא ״מטבח ישראלי״,
הייתה מנה נפלאה של שוקי עוף ופתיתים בראס אל חנות.
עם השנים הרגשתי צורך לעשות את המנה הזו בגרסה קצת שונה,
אז פשטידת פתיתים ועוף היא מעין ווריאציה קלילה יותר ונוחה יותר, ואהובה על ילדים מאוד (מנסיון, מאוד!).
כל כך חכיתי שמון וריי כבר יתחילו לטעום ולאכול ולהיגמל מהבקבוק שלהם,
ואז כשהרגע הזה הגיע- פשטידת פתיתים הייתה אחת המנות הראשונות שבישלתי להם.
והם כל כך אוהבים את זה.

הכנתם את זה בארוחת צהריים לילדים שלכם והם גם אהבו? תתייגו אותי באינסטגרם 🙂

 

צילום: טל סיוון ציפורין

פשטידת פתיתים ועוף

מרכיבים:

1/4 כוס שמן זית
500 גרם עוף מפורק מהמרק ללא עור ועצמות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום שלמות קלופות וקצוצות
3 כוסות פתיתים בצורת כוכבים
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר מרק עוף)

 

 

צילום: טל סיוון ציפורין

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר עמוק ומשחימים את העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. לאחר מכן מוציאים מהסיר.
  2. מוסיפים לסיר את הבצלים, גזר ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים זהובים ויפים.
  3. מוסיפים את הפתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
  4. מחזירים לסיר את העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 35 דקות.
  6. כדי להפוך את הפשטידה בשלמותה על צלחת הגשה, נותנים לתבשיל להצטנן מעט ומכסים אותו עם צלחת רחבה יותר מדפנות הסיר.
    מצמידים אותה היטב לסיר, מחזיקים ב2 הידיות והופכים בזהירות על צלחת ההגשה.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

וופל בלגי קטוגני

וופל בלגי קטוגני, ללא גלוטן וסוכר

אתם חיייייייבים וופל בלגי קטוגני בחיים שלכם. הוא משלושה מרכיבים, דקה הכנה, טעים ברמות והוא ללא גלוטן, דל פחמימה, ללא סוכר, ולכל חברי הקטוגנים שרגילים

קדירה עם זנב שור

קדירה עם זנב שור

קדרות זה אחד הדברים שאני יותר אוהב, ולא סתם! קל להכין אותן, הן נותנות רושם של מראדונה והן הכי טעימות בעולם. קבלו לדוגמא את הקדרה

מקלובה מצות בשר ואורז

מקלובה מצות בשר ואורז

אף לא הייתי איש משפחתי, מעולם לא חיבבתי חגים ובמשך שנים היה לי תירוץ נפלא להעדר מהחגיגות: עבודתי כטבח. הייתי הראשון להתנדב לקחת משמרת חג

3 תגובות

  1. הי עומר,
    מתכננת להכין לילדים מחר. אין לי ראס אל חנות 🙁 האם יש תבלינים שיכולים להוות תחליף ראוי?
    תודה! בלוג מקסים

    1. תודה אסתי!
      בגלל שראס אל חנות זו תערובת תבלינים תוכלי לשלב מכמה דברים שיש בבית, כמון/בהרט גם יכולים להוות תחליף מעולה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)