פעם פעם, בספר הבישול הראשון שאי פעם הוצאתי, שהוא ״מטבח ישראלי״,
הייתה מנה נפלאה של שוקי עוף ופתיתים בראס אל חנות.
עם השנים הרגשתי צורך לעשות את המנה הזו בגרסה קצת שונה,
אז פשטידת פתיתים ועוף היא מעין ווריאציה קלילה יותר ונוחה יותר, ואהובה על ילדים מאוד (מנסיון, מאוד!).
כל כך חכיתי שמון וריי כבר יתחילו לטעום ולאכול ולהיגמל מהבקבוק שלהם,
ואז כשהרגע הזה הגיע- פשטידת פתיתים הייתה אחת המנות הראשונות שבישלתי להם.
והם כל כך אוהבים את זה.
הכנתם את זה בארוחת צהריים לילדים שלכם והם גם אהבו? תתייגו אותי באינסטגרם 🙂
פשטידת פתיתים ועוף
מרכיבים:
1/4 כוס שמן זית
500 גרם עוף מפורק מהמרק ללא עור ועצמות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום שלמות קלופות וקצוצות
3 כוסות פתיתים בצורת כוכבים
1 כף ראס אל-חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר מרק עוף)
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר עמוק ומשחימים את העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. לאחר מכן מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר את הבצלים, גזר ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים זהובים ויפים.
- מוסיפים את הפתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
- מחזירים לסיר את העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 35 דקות.
- כדי להפוך את הפשטידה בשלמותה על צלחת הגשה, נותנים לתבשיל להצטנן מעט ומכסים אותו עם צלחת רחבה יותר מדפנות הסיר.
מצמידים אותה היטב לסיר, מחזיקים ב2 הידיות והופכים בזהירות על צלחת ההגשה.
3 תגובות
הי עומר,
מתכננת להכין לילדים מחר. אין לי ראס אל חנות 🙁 האם יש תבלינים שיכולים להוות תחליף ראוי?
תודה! בלוג מקסים
תודה אסתי!
בגלל שראס אל חנות זו תערובת תבלינים תוכלי לשלב מכמה דברים שיש בבית, כמון/בהרט גם יכולים להוות תחליף מעולה 🙂